Online Afspraak Maken

Coach Meppel

Coach:
Chantal Stegink

Praktijkadres
Emmastraat 47
7941 HN Meppel

Kernwaarden

 • Vrijheid
 • Blijheid
 • Zingeving

Specialisaties

 • Perfectionisme
 • Zelfvertrouwen en onzekerheid
 • Oplossingsgericht
 • Aanpak van stress
 • Gedrag en communicatie

Beroepsvereniging

Vergoedingen

 • De NOBCO biedt geen vergoedingsmogelijkheden.

“Ik geloof dat alles wat je nodig hebt om verder te komen in dit leven al in je zit. Mijn kracht is jou dat te helpen ontdekken als je het even niet kan vinden in jezelf.”– Chantal Stegink –

“Tijdens het gesprek met Chantal valt mij de echtheid op. Ze luistert geduldig. Bij moeilijke onderwerpen reageert ze steunend en accepterend. Naast de ervaring als coach, merk je dat ze ook vanuit haar ervaringsdeskundigheid begrijpt waar je tegenaan loopt. Chantal heeft goed voor ogen dat het resultaat van het traject belangrijk is. Zodat je daar zelf niet teveel mee bezig hoeft te zijn en je de ruimte kunt ervaren ontspannen aan de slag te gaan.” – Marleen Derks –

Therapie Coach Meppel

Je bent op zoek naar coach in de buurt van Meppel. Heb je last van faalangst, stress, onzekerheid of zit jouw perfectionisme je in weg? Dan kan ik je helpen. Mijn praktijk ligt in het centrum van Meppel. Je kan er gratis parkeren en als je met de trein komt is het helemaal gemakkelijk. 200 meter rechtdoor lopen en je bent er.

Mocht je de behoefte hebben om een afspraak liever online te doen dan behoort dit ook tot de mogelijkheden. Tarieven: Individueel € 95,00 & Avondtarief: € 115,00.


Over mij

Ik woon in Meppel, waar ook mijn praktijk aan huis zich bevindt. Meppel is een oud stadje met karakter waar ik me altijd heb thuis gevoeld. Mijn vrienden wonen in de buurt en die ontmoet ik graag. Een goed gesprek over het leven is een van mijn hobby’s. Ik ben heel sportief (tennis, fitness en hardlopen) en natuurlijk helpt het sporten me ook om mijn hoofd leeg te maken. Verder houd ik van lezen. Een goede triller, roman of een boek waarvan ik weer wat kan leren. Leergierig ben ik namelijk ook. Zodra het weer het toelaat kan je mij buiten vinden. Lekker de bossen in, zwemmen in een meer of een dagje aan zee. Daar kan ik echt van genieten. Naast mijn werk als coach begeleid ik als docent een hoop (jong) volwassenen. Ik heb een relatie en 2, inmiddels heel oude, katten (18 en 21).

Ik werk sinds 2002 als coach. Ik ben begonnen in het volwassenen onderwijs en heb mij door de jaren heen gespecialiseerd in het coachen op een positief zelfbeeld en het verminderen van faalangst en stress gerelateerde klachten. Ik heb als coach een missie en dat is om jou in beweging te brengen. Beweging in jou persoonlijk en in de manier waarop je denkt over jezelf. Dat “denken over jezelf” is vaak de sleutel om van angsten zoals faalangst af te komen maar ook om stress te verminderen. Tijdens mijn werk ontdekte ik dat mensen door het drukke leven, het willen presteren, het vele gevoel van “moeten” of door eerdere negatieve ervaringen in het leven “er niet uithaalden” wat er wel in zat. Dit interesseert mij. Wat blokkeert je? Wat houd je tegen om bijvoorbeeld dat diploma te halen? Waarom zet je die carrière stap niet? Of haal je die toets steeds maar niet? Ik wist op basis van mijn eigen zoektocht dat dit vaak te maken heeft met een stuk zelfkennis en zelfvertrouwen en daarmee zelfwaardering. En vooral met een onbalans tussen denken en voelen.

Ondanks mijn lijfspreuk “Panta Rhei: “alles is altijd in beweging, alles stroomt”, liep ik een aantal keren vast. Door wel in de actie te komen en me te verdiepen in wie ik ben en wat mij drijft en hoe mijn gedachtenpatronen werken, leerde ik mijn niet-helpende patronen/belemmerende overtuigingen herkennen en erkennen en leerde ik vooral er iets mee te kunnen doen. Dit heeft me veel gebracht. Meer rust, zelfkennis, zelfvertrouwen, zelfwaardering en vooral een blijer leven. Ik leerde ook dat dat alles wat je nodig hebt om verder te komen in dit leven al in je zit. Een fijne gedachte. Je moet het alleen wel weten te vinden en kunnen inzetten om weer in beweging te komen. Coaching heeft mij hierbij geholpen en nu help ik jou graag.

Werkwijze individuele therapie Meppel

Mijn coaching is oplossings- en actiegericht. Praktisch en op jou persoonlijk afgestemd. Ik kan me goed inleven in de persoon die tegenover mij zit omdat ik zelf ervaring heb met faalangst en niet- helpende gedachtenpatronen. Ik geloof dat iedereen vaardigheden genoeg in zich heeft om tot een oplossing van eventuele blokkades te komen. Ik help jou met die zoektocht en zet je aan tot actie. Ik leer je negatieve emoties te herkennen in je lijf en werk eventueel met behulp van een online programma aan het bij jezelf herkennen van patronen die bij jou stress of angst veroorzaken. Je leert technieken om hiermee om te gaan en minder stress of angst te ervaren. Waardoor je weer in een flow komt en in staat bent jouw persoonlijke doelen in het leven of je werk te gaan behalen.

Ik werk als coach omdat ik graag mensen zie groeien als persoon. Soms loop je vast in die groei of ontwikkeling door bijvoorbeeld door faalangst of onzekerheid. Dan kan een helpende hand fijn zijn.

Cliënten over Chantal Stegink

“Faalangst hield mij tegen om veel van mijn dromen na te jagen. Op een moment waarin ik wederom een kans zag (de start van mijn eigen bedrijf) heeft zij mij geholpen om te begrijpen wat faalangst is en hoe ik hiermee om kan gaan. Na iedere sessie ging ik met meer zelfvertrouwen de deur uit. Chantal heeft mij geholpen met praktische voorbeelden, af en toe confronterend maar altijd op een fijne manier. ”
Vrouw, 28 jaar

“Chantal is vriendelijk, attent, energiek, zeer open, leergierig en staat open voor feedback. Ik ervaar haar als zeer prettig in de omgang. Chantal is oprecht geïnteresseerd, kan goed luisteren en denkt makkelijk ‘out of the box’. Als ik tijdens mijn werk en studie tegen zaken aanliep waar ik me niet comfortabel bij voelde coachte Chantal mij door mij goed inzicht te geven in mogelijke oorzaken en hield mij op een prettige manier een spiegel voor. Zij kon goed aangeven op welke gebieden ik gegroeid was en wat mij dat moment al opgeleverd had. Door Chantal ben ik in verschillende situaties anders gaan handelen, waardoor ik sterker in mijn schoenen sta.”
Vrouw, 35 jaar

Cliënten over Chantal Stegink

Gemiddeld geven cliënten Chantal Stegink:

 • Beoordeling: 4.5 uit 5. Op basis van 5 ervaringen
 • “Ik wilde graag zelfverzekerder en sterker in mijn schoenen te staan wat betreft het leidinggeven binnen een supermarkt. Samen met Chantal heb ik elke 2 weken in het 1e half jaar van 2021 situaties behandeld die ik heb de werkvloer mee maakte. Er werd uitgebreid door mij verteld wat er gebeurde in de situaties en hoe ik heb gehandeld. Vervolgens liet ze me eerst zelf reflecteren over de situatie, daarna gaf ze mij feedback over hoe ik het ook had kunnen doen. Tot slot liet ze me dan de situatie zo ver als mogelijk over nieuw doen met haar als tegenpersoon. Door de weken heen heb ik aan mezelf gemerkt dat ik steeds sneller en makkelijker ging nadenken hierover en dat de drempel om ergens op af te stappen steeds lager werd. Het heeft me dus goed geholpen wat zelfvertrouwen betreft. Door mij te laten nadenken en reflecteren op echte situaties op de werkvloer en feedback te geven over mijn handelen heb ik veel van haar kunnen leren. Chantal is een rechtvaardige coach, ze kan goed zeggen waar het op staat en brengt dit op een voor mij zeer prettige manier. Je kunt goed en open met haar praten over wat voor situatie of gedachte dan ook en dat heeft voor mij goed gewerkt.”
  Man, 39 jaar

  “We hebben binnen ons bedrijf een DISC training gedaan bij Chantal. De uitkomsten werden door haar zeer goed uitgelegd met voorbeelden uit de praktijk. In eerste instantie was ik nogal sceptisch over deze training, maar als ik voor mezelf spreek, herkende ik veel van mezelf in de uitkomsten. Chantal stelde iedereen gerust, dat er geen goed of fout was, alleen verschillen tussen mensen. Er was voor iedereen binnen ons team ruimte om vragen te stellen. Deze werden uitgebreid door Chantal beantwoord. Verder maakt ze tijd vrij voor iedereen om nog in te gaan op persoonlijke vragen. Vanuit de uitkomsten van deze training kunnen wij als team maar ook op persoonlijk vlak verder groeien, doordat we elkaar beter hebben leren begrijpen en we nu beter weten hoe we elkaars kracht kunnen benutten. Kortom, Chantal is betrokken en zeer bevlogen, we maken graag vaker gebruik van haar expertise. ”
  Vrouw, 43 jaar

  “Chantal en ik hebben een aantal keren gesproken over het conflict-vermijdend gedrag dat ik vertoon op mijn werk, zelfs tegen collega’s met wie ik al een kleine 10 jaar samenwerk. Mede door de hulp van Chantal ben ik erachter gekomen, waarom ik dit gedrag vertoon. Uit een assessment (DISC) bleek dat ik te typeren ben als ‘Cs’. Ik ben introvert, mensgericht, zeer analytisch, een pietje precies en vind groepsdynamiek belangrijk. Leuk om te weten, maar de complimenten gaan uit naar Chantal hoe ik mijzelf heb leren kennen door haar persoonlijke begeleiding. Ik heb vooral respect voor de manier hoe ze omgaat met ieder individu. Het lijkt telkens alsof ze dwars door je heen kijkt en daardoor precies weet wat je volgende stap is of hoe je zal reageren. Daarmee kan ze de ander met zijn of haar persoonlijke uitdagingen/valkuilen op de proef stellen. Ze heeft mij in ieder geval sterk overtuigd dat door bewustwording van de kern (oorzaak) van mijn conflict-vermijdend gedrag, mijn gedrag positief te veranderen is. Zo hielp ze mij heel goed te beredeneren (en op te schrijven) wat ik exact dacht of voelde, op de momenten dat ik mijzelf betrapte op conflict-vermijdend gedrag. Dit leidde tot enkele niet-helpende gedachte, welke ik uiteraard moest omzetten in een helpende gedachte. Voorbeeldje hieronder:

  • Niet helpende gedachte: Ik moet alles weten van alle afdelingen.
  • Tegenovergestelde: Ik hoef niet altijd alles van elke afdeling af te weten, voordat ik er iets van mag zeggen.
  • Helpende gedachte: Dé afdelingsmanagers, onze specialisten, moeten alles weten over hun afdeling. Zij moeten mij kunnen informeren over de gang van zaken.

  Of

  • Niet helpende gedachte: Ik moet de oplossing voor het probleem aandragen.
  • Tegenovergestelde: Ik hoef niet zelf de oplossing voor een probleem te vinden.
  • Helpende gedachte: Ik kan door mijn kennis en ervaring ook een bijdrage leveren in het vinden van een oplossing.

  Nadat ik deze niet-helpende en helpende gedachte samen met Chantal in kaart had gebracht, kon ik er in de praktijk mee aan de slag om mijn onbewuste negatieve gedachtes in positieve zin te veranderen. Dit heeft mij ontzettend geholpen om mij op mijn werk een stuk prettiger te voelen in de functie die ik momenteel bekleed. Tevens kan ik mij nu sneller ontwikkelingen op gebied van gespreksvaardigheden, waarmee ik uiteraard zeer blij ben! ”
  Man, 35 jaar

  We gebruiken cookies op onze website om u de meest relevante ervaring te bieden door uw voorkeuren en vorige bezoeken te onthouden. Door op "Accepteer alles" te klikken, stemt u in met het gebruik van ALLE cookies. U kunt echter "Cookies weigeren" kiezen om zonder cookies verder te gaan. Lees meer