Bel 085 051 6823 (Ma-Vr: 8.30 – 17.30)

Opening Piekerpoli Leiden

06 mrt 2017

Op vrijdagavond 17 maart om 20:00 uur openen de Leidse psychologen Yvonne Ludwig en Sabine van der Hulst de eerste Piekerpoli in Leiden. Marleen Derks, oprichter van Piekerpoli Nederland, verricht de officiële opening met een workshop over piekeren. Na afloop van de workshop wordt de opgedane anti pieker-kennis getoetst met een piekerquiz. Toegang is gratis en je kunt je aanmelden via info@piekerpoli.nl.

De opening van Piekerpoli Leiden is een goed moment om nader kennis te maken met onze nieuwe Piekerpoli therapeuten Sabine van der Hulst en Yvonne Ludwig. We vragen ze waarom ze therapeut zijn geworden en welke therapievormen ze toepassen tijdens hun therapiesessies.

Waarom ben je therapeut geworden?

Yvonne: “Wat ik als psycholoog belangrijk en boeiend vind, is om mijn clienten te helpen bij het verwerken van nare gevoelens en het loslaten van pijnlijke patronen zodat men met een hernieuwd vertrouwen weer verder kan.” 

Sabine: “Ik ben therapeut geworden omdat ik het proces fascinerend vind waarin mensen hun persoonlijke kwaliteiten (her)ontdekken om tot persoonlijke groei te komen.”

Welke therapievormen pas je toe?

Yvonne: “Afhankelijk van de problematiek maak ik gebruik van de volgende methodieken: EMDR , Cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, psycho-educatie, EFT Energiewerk, Voice Dialogue, Innerlijk kind werk en Ontspanningsoefeningen.”

Sabine: “Doorgaans maak ik gebruik van de oplossingsgerichte therapie waar nodig aangevuld met technieken uit de Cognitieve gedragstherapie, RET, Innerlijk kind werk, psycho-educatie en Ontspanningsoefeningen.”

Waarom een Piekerpoli in Leiden?

Leiden is een moderne stad en bijna de helft van de Leidenaren is hoogopgeleid. In een dergelijke omgeving leven veel mensen die geconfronteerd worden met conflicten en dilemma’s die piekeren in de hand werken. Uit onderzoek blijkt ook dat intelligente mensen meer piekeren.

Jonge, hoogopgeleide mensen twijfelen aan zichzelf en hun keuzes

Oude waarden- en normenpatronen worden minder vanzelfsprekend, waardoor we geneigd zijn bij meer zaken onze vraagtekens te zetten. Vooral jonge, hoogopgeleide mensen twijfelen of ze wel de juiste keuzes maken of hebben gemaakt. Dit wordt versterkt doordat onze keuzemogelijkheden de laatste decennia explosief zijn toegenomen. De sociale media lijkt ons voor te schotelen wat daadwerkelijk geluk is en maakt het nog eenvoudiger om onszelf te vergelijken met anderen. Hierdoor zijn we eerder geneigd te kijken naar hetgeen wij nog niet hebben bereikt of wat er minder goed gaat in ons leven. We kunnen onbedoeld het gevoel krijgen dat we ons leven niet ten volle leven of harder moeten werken om gelukkig te worden. Dit kan resulteren in piekeren.

Nieuwe anti-piekerbehandeling bij de Piekerpoli

De nieuwe anti-piekerbehandeling, die ingezet wordt door de Piekerpoli therapeuten, bestaat uit een combinatie van cognitieve-, emotieve- en gedragstherapie. Deze behandeling is ontwikkeld door Marleen Derks, psycholoog en oprichter van Piekerpoli Nederland en auteur van het zelfhulpboek Nooit Meer Piekeren. Volgens Yvonne Ludwig en Sabine van der Hulst is deze driedimensionale aanpak noodzakelijk om definitief af te rekenen met piekeren. “Zowel gedachten, gevoelens als gedrag houden het gepieker in stand”, verklaren ze. “Je kunt mensen wel bepaalde denkwijzen aan of afleren, maar in de praktijk blijkt dat emoties en gedrag dan onvoldoende mee veranderen. De 3D-aanpak slaagt daarin wel.”

Praktische info over de opening

Locatie: Schipholweg 103 in Leiden.
Aanvang: 20.00 uur.
Aanmelden: info@piekerpoli.nl.
De Piekerpoli is bereikbaar via: 085 – 40 13 574