Online Afspraak Maken

Psycholoog Alphen aan den Rijn + Leiden

Psycholoog:
Bert Bavelaar

Praktijkadres (dinsdag en woensdag)
Pr. Marijkestraat 20
2404 BC Alphen aan den Rijn

Praktijkadres (maandag, donderdag en vrijdag)
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Kernwaarden

 • Betrokkenheid
 • Oplossingsgericht
 • Deskundigheid

Beroepsverenigingen

“Ik vind het belangrijk om met mijn cliënten een band op te bouwen. Met andere woorden, pas als het vertrouwen er is, kunnen we aan de slag. Daarbij bied ik niet alleen een luisterend oor; ik werk oplossingsgericht. Samen werken we aan een doel, waarbij ik adviseer en handvatten aanreik.”– Bert Bavelaar –

“Bert beschikt over een fijne combinatie van inhoudelijke kennis en krachtige contactvaardigheden. Hij weet mensen zich snel op hun gemak te laten voelen. Ik heb mij laten coachen door Bert op zakelijk gebied. Daarbij heb ik de meerwaarde van de psycholoog ervaren. Hij wist de chaos van psychologische factoren, organisatorische belangen en persoonlijke waarden helder op tafel te krijgen.” – Marleen Derks –

Psycholoog Alphen aan den Rijn

Je zoekt een psycholoog of therapeut in Alphen aan den Rijn. Voor therapie, psychische hulp, gesprekken, coaching of relatietherapie kun je terecht bij Bert Bavelaar. Zijn praktijk ligt in het centrum van Alphen aan den Rijn. Tarieven: Individueel € 97,50 & Relatietherapie € 127,50.

Psycholoog Leiden

Op maandag, donderdag en vrijdag houdt Bert praktijk in Leiden. Hij heeft een ruimte in Dé Plek aan de Vliet vlakbij het centrum van Leiden. Er is betaalde parkeermogelijkheid. Verder is het een goed bereikbare locatie, zeker met openbaar vervoer. Tarieven: Individueel € 97,50 & Relatietherapie € 127,50.

Over mij

Mijn naam is Bert Bavelaar, ik ben geboren in Pladju (Indonesië) in 1957 en trotse vader van twee dochters. Aangezien ik als (jongste)kind vaak verhuisd ben, mijn vader werkte voor de Shell, heb ik al vroeg veel van de wereld gezien. Hierdoor heb ik een open, tolerante blik gekregen en ging ik me al op vroege leeftijd interesseren in andere culturen en menselijk gedrag. Om deze reden besloot ik in eerste instantie culturele antropologie te gaan studeren. Uiteindelijk kwam ik in het bedrijfsleven terecht en bekleedde diverse P&O functies. Dit werk stimuleerde mij om steeds een balans te vinden tussen een sociale en een zakelijke aanpak. Regelmatig kreeg ik te maken met problemen van mensen en fungeerde ik als klankbord. Mensen helpen vanuit mij eigen levenservaringen gaf mij energie en daar bleek ik ook goed in. Dit resulteerde in een keuze voor de studie psychologie te Leiden en vervolgopleidingen als NLP, RET, Transactionele Analyse, EFT en (recentelijk) EMDR.

Werkwijze individuele therapie

Binnen mijn psychologie praktijk combineer ik mijn kennis en ervaring uit het bedrijfsleven met mijn persoonlijke kwaliteiten zoals inleving en empathie. Ik houd me op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in mijn vakgebied en “vertaal” deze naar een specifieke cliëntvraag. Dit vind ik belangrijk, omdat je volgens mij de aanpak altijd moet afstemmen op de cliënt.

Naast vriendelijkheid en een luisterend oor, krijg je ook concrete feedback, advies, handvatten en een therapeutische behandeling.

Werkwijze relatietherapie

Binnen relatietherapie werk ik vanuit de hechtingstheorie die zegt dat niemand is gemaakt om alleen te zijn. Ieder mens functioneert beter in verbinding met een geliefde die emotioneel open en nabij is. In de veilige aanwezigheid van een partner of een geliefde kunnen we meer aan! Dit is echter geen vanzelfsprekendheid, veel mensen hebben in hun jeugd last gehad van onveilige hechtingspatronen en in een relatie lopen de (negatieve) emoties dan vaak hoog op. Dat is lastig, maar ook begrijpelijk want de ander is zo belangrijk dat de dreiging om die ander kwijt te raken veel angstgevoelens kan oproepen. In EFT gebruiken we de emoties als ingang om elkaar te begrijpen. Pas als je kunt zeggen wat jou pijn doet, angstig maakt of waar je behoeften liggen kan de ander iets voor je betekenen. De ander kan troost geven, steun of geruststelling, maar dat kan pas als je niet alleen maar boos bent, maar juist je kwetsbare gevoelens durft te tonen. In de therapie verhelderen we deze negatieve interactiepatronen die zijn ontstaan in je relatie. De sfeer tussen jullie verandert en er komt meer ruimte voor zachtheid en verbinding. Het fundament van de relatie wordt verstevigd en je durft elkaar meer te vertrouwen en emotioneel toe te laten. In plaats van op elkaars tenen te staan en uit de pas te lopen, zijn jullie straks in staat om echte verbinding te voelen. Zoek je een psycholoog, therapeut of relatietherapeut in Alphen aan den Rijn of Leiden? Ik help je graag!

Cliënten over Bert Bavelaar

“Ik ben zeer tevreden over de begeleiding. Bert heeft mij geholpen met het verwerken van verlies. Daarnaast heeft hij mij geholpen om in te zien wat er nu eigenlijk allemaal gebeurd is. De situatie is verlicht en ik heb het gevoel dat mijn brein weer werkt. Bij mij is Bert overgekomen als: liefdevol, helder, rationeel/doelgericht en laagdrempelig. Ik geloof echt dat niets menselijks hem vreemd is.”
Vrouw, 56 jaar

“Bert heeft mij gedurende de moeizame re-integratie 1 e en 2 e spoor enorm goed op weg geholpen, goed adviezen gegeven en de mogelijkheden en kansen voor mij laten zien en besproken. Ook de integriteit heeft hij goed bewaakt. Ik zou hem zeker aanbevelen bij anderen.”
Man, 43 jaar

Cliënten over Bert Bavelaar

Gemiddeld geven cliënten Bert Bavelaar:

 • Beoordeling: 4.6 uit 5. Op basis van 5 ervaringen
 • “Als in relatietherapie blijkt dat autonomie dominant aanwezig blijft, dan is er tijd en ruimte nodig, voor beiden, om eventuele vervolgstappen vanuit ontspannen situatie te laten ontplooien. We zijn blij dat we de zo belangrijke ‘klik’ hebben en we ons goed en veilig voelen bij jou. Wij gaan er fijn mee door!”
  Stel, 41 en 39 jaar

  “Veel nieuwe vaardigheden kunnen leren op een fijne en prettige wijze. Het contact met Bert heb ik als zeer prettig ervaren. Alles waar ik mee zat heb ik kunnen voorleggen en heb ik een duidelijk antwoord gekregen dat ik meteen kan toepassen op de werkvloer.”
  Vrouw, 28 jaar

  “Afgelopen jaar hebben wij verschillende sessies gehad en met succes. Er zitten nog steeds lastige momenten tussen, maar we weten nu hoe die beter aan te pakken. Dit voorkomt grote, vermoeiende en pijnlijke ruzies. Mijn partner is veel meer open en ik laat hem meer met rust en dit werkt. Onze dank voor wat je ons zover hebt meegegeven. Later dit jaar willen wij nog een ‘onderhoudssessie’.”
  Stel, 52 en 47 jaar

  We gebruiken cookies op onze website om u de meest relevante ervaring te bieden door uw voorkeuren en vorige bezoeken te onthouden. Door op "Accepteer alles" te klikken, stemt u in met het gebruik van ALLE cookies. U kunt echter "Cookies weigeren" kiezen om zonder cookies verder te gaan. Lees meer