Online Afspraak Maken

Psycholoog Arnhem

Psycholoog: Marleen Derks

Praktijkadres
Brouwersweg 14
7351 TK Hoenderloo

Kernwaarden

 • Ervaringsdeskundig
 • Verbindend
 • Creatief

Specialisaties

Beroepsverenigingen

Vergoedingen

“Mijn eigen ervaringen hebben me als psycholoog en registercounsellor de mogelijkheid gegeven de kracht en deskundigheid van de cliënt te gebruiken. Het valt cliënten vaak snel op dat ik heel dichtbij ze kan komen. Dat ze makkelijk hun verhaal kunnen vertellen en zich goed begrepen voelen. Natuurlijk heb ik daarvoor gestudeerd, maar het komt ook doordat ik ooit in de stoel van de cliënt zat.” – Marleen Derks –

Psychologen Arnhem

Je zoekt een psycholoog, registercounsellor of therapeut in of rondom Arnhem. De praktijk van Marleen ligt in het bos, op het terrein van de voormalige Hoenderloo Groep. 8 auto minuten vanaf de A1. De locatie is goed bereikbaar met bus 108 (flexstop) en daarnaast is er voldoende parkeer gelegenheid op het terrein. De goed toegankelijke bospaden zijn zeel geschikt voor gesprekken in de buitenlucht. Tarieven: Individueel (45 min) € 106,00 & Individueel (60 min) € 142,00 & Relatietherapie € 160,00.

Over mij

Mijn loopbaan in de zorg begon in het verpleeghuis, waar vooral ouderen verbleven.

Na het jaar 2000 ben ik (t/m 2008) in de dagopvang gaan werken met mensen met NAH (niet aangeboren hersenletsel). Daar heb ik veel geleerd over de werking van ons brein en wat voor effect het heeft als er bepaalde gebieden in het brein beschadigd zijn. Niet alleen het verlies van functies, maar ook de sociale en psychische gevolgen, zijn groot.

Na een intensieve scholing, in het werken vanuit ervaringsdeskundigheid, was ik er in 2008 klaar voor mijn eigen praktijk op te starten waar ik als counsellor / GZ agoog / psycholoog aan het werk ging met mensen met eetstoornissen. Wat mij vooral opviel is dat eetstoornissen meer vorkomen dan ik al had verwacht.

In 2015 kwam mijn boek: ‘Nooit meer piekeren” uit. De methode om van het piekeren af te komen ontwikkelde ik vanuit wetenschappelijk onderzoek, vanuit eigen ervaringsdeskundigheid, en vanuit de praktijk in het behandelen van mensen. Ik vroeg me namelijk af hoe het kwam dat de ene persoon wel van zijn problemen af kon komen met behulp van therapie, en waarom het bij de ander niet lukte. Alhoewel het boek bedoeld was voor mijn eigen cliënten, sloeg het aan en kreeg landelijke bekendheid. Het gevolg daarvan was de oprichting van de Piekerpoli.

Tot 2019 was ik gevestigd in Zoetermeer. Daarna heb ik de stap gemaakt om naar de Veluwe te verhuizen.

Nu is mijn praktijk gevestigd in Hoenderloo, in de rustige wijk in het bos, help ik mijn cliënten op een persoonlijke, betrokken manier door moeilijke levensfasen heen. Ooit zat ik aan jouw kant van de tafel. Ik was onzeker, piekerde veel, had een negatief zelfbeeld en ontwikkelde een eetstoornis.

Ondanks mijn angst heb ik uiteindelijk toch de stap gezet om naar een psycholoog te gaan. Die heeft mij goed geholpen. Ik ben nu zelf psycholoog en gebruik mijn eigen ervaringen om mijn cliënten te helpen.

Opleidingen

 • Counseling – Psychologische gespreksvoering Open universiteit
 • GZ agoog post HBO – InHolland Academy
 • Klinische psychologie WO opleiding Open universiteit
 • Basis aantekening psycho diagnostiek (BAPD) Open universiteit
Bij- en nascholingen
 • Opstellingen, TA, strokes aannemen, identiteitsontwikkeling Phoenix Opleidingen
 • EMDR NEM academy
 • Ademtherapeut EnergyControl Academy Stans van der poel
 • Psychogerontologie Open universiteit
 • Life Skills University Persoonlijke ontwikkeling OC Academy
 • Seksuologie Open Universiteit
 • Conflicthantering en mediation Open universiteit
 • Relatietherapie EFT
 • Diverse meditatie- lichaamsgerichte- en alternatieve therapieën.

Werkwijze

Ik zie het als mijn taak het je zo gemakkelijk mogelijk te maken zodat problemen en bepaalde (ongewenste) patronen zo soepel mogelijk op tafel komen. Zodra je je op je gemak voelt, wordt het makkelijker om je verhaal te vertellen. Je geeft woorden aan je problemen, deze krijgen een naam, want je zult ze steeds beter kunnen benoemen. Patronen en klachten worden helder en tastbaar zodat je ze aan kunt pakken.

Ondertussen krijg ik een goed beeld van je kwaliteiten en talenten, deze zetten we in bij de behandeling op maat. Bijna iedere cliënt ervaart opluchting of hoop na het eerste gesprek. Jij staat centraal en ik volg jouw tempo, wensen en richting.

Het maakt niet uit met welk probleem je bij mij binnenkomt. De klik is het belangrijkste. We zullen samen kijken naar je kracht en van daaruit verder werken. Natuurlijk geven we ook aandacht aan de klacht waarvoor je komt, om te verwerken, het te herkennen, ermee om te leren gaan, of om het achter je te laten.

Je kunt bij mij terecht voor counselling, coaching, psycho-sociale therapie, cognitieve gedragstherapie, emotieregulatie, energiemanagement, EMDR, mindfulness en verdere persoonlijke ontwikkeling.

Heb je burn-outklachten? Een angststoornis? Ben je sensitief en weet je niet hoe daarmee om te gaan (HSP)? Ben je erg somber en bang dat je je bed niet meer uit zal komen (depressieve klachten)? Heb je een dierbaar persoon, of een geliefd dier verloren? Een toekomst, of is er iets anders waardoor je jouw leven niet goed leven kan (rouw)? Heb je een verslaving? Worstel je met een eetstoornis? Wil je praten over je relatieproblemen? Of wil je samen (of alleen) in relatietherapie? Loop je er in relaties tegenaan dat je angst hebt om je te hechten, of dat de ander je in de steek zal laten? En duw je die persoon dan weg (hechtingsproblematiek)? Houdt een trauma je in gijzeling? Pieker je veel? Heb je last van overgangsklachten? Of loop je rond met levensvragen waar je niet uitkomt?

Blijf er niet te lang mee rondlopen en maak een afspraak.

Counselling

Counselling bevordert op professionele wijze en op basis van vertrouwen het herstel en evenwicht van de cliënt. Wat is counselling?

Overig

 • Betaling binnen 30 dagen of PIN betaling na afloop
 • Geheimhouding volgens artikel 8 van het SCAG klachtenreglement
 • Wet Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling is van toepassing
 • Behandeling van persoonsgegevens; privacy statement
 • Registercounsellor ABvC®
 • Universitaire Studie Klinische Psychologie
 • BTW-ID: NL002037549B79

Cliënten over Marleen Derks

“Vanaf onze eerste afspraak voelde het vertrouwd. Marleen heeft me altijd het gevoel gegeven dat ik alles kon vertellen, hoewel dat soms verre van makkelijk was. Uiteindelijk heeft ze me na een aantal gesprekken weer op het juiste pad weten te krijgen en me goede handvatten gegeven om daarmee verder te kunnen. Ik ben blij dat ik toentertijd de moeilijke stap genomen heb om hulp te zoeken. Ik heb veel over mezelf geleerd en heb daar nog dagelijks profijt van.”
Carlo

“Marleen is een prettige therapeute bij wie ik alles kwijt kan. Zij is erg vriendelijk, meelevend en respectvol. Niets is raar of gek en Marleen begrijpt heel veel, waardoor er ook veel erkenning is. Marleen weet haar therapie aan te passen op hetgeen dat past bij de cliënt en wat op dat moment nodig is. Ik ga altijd met een prettiger gevoel weg dan dat ik binnen kom.”
Jolanda

“Ik ben bij Marleen geweest voor een traumaverwerking. Zelf vond ik de stap maken om te gaan praten met iemand erg spannend. Maar het enige wat ik kan zeggen over de sessies bij Marleen is het woord positief. Ik heb mij na een aantal jaren niet meer zo goed gevoeld als nu. Marleen heeft mij echt geholpen met mijn traumaverwerking maar ook heeft ze mij geholpen om mijzelf te leren kennen wat ik iedereen kan aanraden om te doen. Ik ben erg blij dat ik deze stap heb genomen.
Marleen is een krachtige vrouw die jou echt kan inspireren en helpen!”

Cliënten over Marleen Derks

Gemiddeld geven cliënten Marleen Derks:

 • Beoordeling: 4.7 uit 5. Op basis van 11 ervaringen
 • Marcel

  Lees meer reviews (21) >>

  Publicaties van Marleen Derks

  Het boek ‘Nooit meer piekeren’ van psycholoog en piekertherapeut Marleen Derks bevat tips, oefeningen en adviezen om van het piekeren af te komen. Zij ontwikkelde op basis van wetenschappelijk onderzoek haar eigen KEUZE methode, waarmee ook jij in vijf stappen kunt afrekenen met je innerlijke criticus. Op de bijbehorende website Nooitmeerpiekeren.nl kun je diverse werkbladen en audiobestanden bij dit boek downloaden.

  Marleen Derks in de media

  Nieuws & tips van Marleen Derks

  Overgangsklachten

  Geplaatst op 17 april 2019 door Drs. Marleen Derks

  Wat is de overgang? De overgang bij vrouwen, is een proces van hormonale veranderingen waarbij de menstruatiecyclussen, en de vruchtbaarheid, ten einde komen. Veelvoorkomende overgangsklachten zijn stemmingswisselingen, lichamelijke ongemakken en gezondheidsklachten.

  Wat is EMDR therapie?

  Geplaatst op 1 augustus 2018 door Drs. Marleen Derks

  Een EMDR behandeling is een serieuze gestructureerde therapeutische methode. Sinds de introductie in 1989, door de Amerikaanse psychologe Francine Shapiro, is de methode doorontwikkeld tot effectieve therapie voor traumabehandeling.

  10 tips voor meer zelfvertrouwen in sociale situaties

  Wat zou het fijn zijn als je je altijd en overal op je gemak zou voelen. Spontaan en ontspannen met mensen praten en lachen, zonder aan jezelf te twijfelen. Dat klinkt fantastisch, toch? Alleen voelt niemand zich altijd, overal en met iedereen volledig ontspannen. En als dat je ideaal is, vraag je dan ook niet…

  Sociale angst overwinnen: hoe doe je dat?

  Je wordt uitgenodigd voor een feestje. Meteen krijg je een droge mond en klamme handen. Je zou er graag bij willen zijn, maar wordt al nerveus bij het idee om met andere mensen een praatje te maken, gezellig te doen en te genieten van elkaars gezelschap. Je denkt bij jezelf: ”Ik blijf liever thuis, gezellig…

  Heb jij last van faalangst?

  We hebben er allemaal een hekel aan als dingen mislukken, maar sommige mensen zijn zo bang dat ze liever niets doen dan dat ze het risico lopen om fouten te maken. Ze hebben faalangst. Door de faalangst stellen ze dingen uit die ze graag zouden willen, of blazen hun plannen geheel af. Daarbij horen negatieve…

  Reviews over Marleen Derks

  Marleen weet waar ze het over heeft en geeft je ook verschillende oefeningen mee naar huis zodat je niet alleen aan het praten bent, maar ook aan het oplossen. Marleen is een therapeute waarbij ik mij direct op mijn gemak, vertrouwd en begrepen voelde. Ze luistert goed en weet tijdens ieder consult mij met 2 vragen of opmerkingen naar huis te sturen die mij aan het nadenken zette. Zij heeft mij oefeningen geleerd die mij op moeilijke momenten hielpen om mij rustig te houden. Ik vond het een fijn idee haar te mogen e-mailen en bellen in geval van nood.” Peter

  “Ik werk al vele jaren als politieagent op straat. Ik heb veel meegemaakt en ik dacht dat ik alles wel aan kon. Een jaar of twee geleden voelde dat ik steeds minder goed in m’n vel zat. Ik voelde me somber en doodmoe. Ook begon ik faalangst te ontwikkelen. Ik kwam er zelf niet meer uit. Met de hulp van Marleen, de gesprekken en praktische oefeningen ben ik er weer helemaal bovenop gekomen. De geleerde oefeningen zal ik in m’n verdere loopbaan bij de politie en m’n privé leven gebruiken. Ik ben blij dat ik toen de stap heb genomen om de hulp van Marleen in te roepen. Ik kan het de collega’s bij de politie die met soortgelijke klachten zitten van harte aanbevelen.” Jeffrey

  “Ik kan Marleen Derks aan iedereen aanbevelen. Ze is geduldig en luistert heel goed naar je verhaal. Ze zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt en komt echt met handige tips.” Fred

  “Wat ik aan Marleen waardeerde was haar kennis en inzicht in mijn problemen. De persoonlijke benadering en een behandeling op maat. Praktische oefeningen. Emotionele steun en de houding van een therapeut.” Cor

  “Marleen is een prettige therapeute bij wie ik alles kwijt kan. Zij is erg vriendelijk, meelevend en respectvol. Niets is raar of gek en Marleen begrijpt heel veel, waardoor er ook veel erkenning is. Marleen weet haar therapie aan te passen op hetgeen dat past bij de cliënt en wat op dat moment nodig is. Ik ga altijd met een prettiger gevoel weg dan dat ik binnen kom.” Jolanda

  “Marleen is een toegewijd therapeute. Ze geeft je nooit het idee dom te zijn; ik voelde me tijdens mijn behandeling ten alle tijden serieus genomen. Ze heeft een vrij open en eerlijke opstelling tegenover cliënten. Je kunt haar ten alle tijden e-mailen als je buiten de sessies tegen problemen aanloopt en zij beantwoordt deze e-mails ook vrij spoedig. Via deze e-mails leverde zij indien gewenst ook extra oefenmateriaal zoals meditaties aan. Ik heb de indruk dat Marleen goed up-to-date is omtrent de nieuwste meditatie- en ontstresstechnieken.” Linda

  “Het is bijna twee jaar geleden dat ik voor het eerst bij Marleen aan tafel zat. Daarvoor was ik in behandeling geweest voor anorexia bij een GGZ-instelling, waar ik slechter in plaats van beter vandaan kwam. Bij Marleen is het vanaf het begin af aan heel anders geweest, de nadruk lag niet op het eten, er werd niet gecontroleerd of ik wel voldeed aan alle eetlijstjes en gewichtseisen. We hebben het niet veel over eten gehad en als het er dan een keer over ging, vroeg Marleen zo door, dat we tóch weer uitkwamen bij de vraag wat er nou écht aan de hand was in mijn hoofd en gedachten. Na twee jaar hebben Marleen en ik de behandeling afgerond, ik ben er nog niet, maar ik heb wel een heleboel geleerd en met name een hele hoop inzichten gekregen. Terugkijkend kan ik zeggen dat ik vooral het persoonlijke stukje van de therapie heel prettig vond, het was niet afstandelijk, Marleen was steeds betrokken en bereid om met me mee te denken. In praktische zin konden we ook alle kanten op, praten, kleuren, play-mobil en niet te vergeten: boksen! Heel fijn om even niet na te hoeven denken maar gewoon keihard van je af te kunnen slaan!” Andre

  “Dank je wel voor het fijne boek en de visualisatie-oefeningen! Het is een mooi vervolg op de fijne gesprekken met jou! Ben er erg blij mee!” Miranda

  “Na eigenlijk al een lange periode op de automatische piloot te hebben geleefd, barstte begin 2015 de bom! Ik besloot hulp te zoeken en na wat onderzoek op internet kreeg ik een prettig gevoel bij Marleen. Mijn proces is als volgt het beste te beschrijven: van veel tranen naar een lach. Gedurende de sessies bij Marleen heb ik heel veel over mezelf geleerd. Vooral dat ik moet leren op mezelf te vertrouwen en dat je niet kan weten wat andere mensen van jou vinden zonder het te vragen! Daarnaast denk ik dat het heel belangrijk is te beseffen dat het tijd nodig heeft. De vervelende periodes worden steeds korter en de periodes waarin je je fijn voelt langer. Marleen heeft mij handvatten gegeven, waardoor ik nu de valkuilen herken en me veel bewuster ben van mijn gedachten. In zo’n proces is het heel belangrijk dat je je bij iemand op je gemak voelt, en dan ben je hier zeker op het juiste adres.” Mariska

  “Toen ik voor het eerst bij Marleen binnen kwam had ik grote twijfels over een psycholoog aan huis. Kan ik hier alles halen wat ik nodig heb? Ik had een half uur nodig om te weten dat ik zeker aan het juiste adres zat. De rust die Marleen uitstraalt in combinatie met haar grote kennis over diverse aspecten waar je tegen aan kan lopen in het leven hebben een grote bijdrage geleverd aan mijn proces. Haar persoonlijke aanpak en rust tijdens de sessies maakten dat ik mij snel bij haar op mijn gemak voelde. Ook na de sessies gaf Marleen mij tips, oefeningen en boeken waar ik terug op kan vallen. Ik ben ontzettend dankbaar en blij dat ik met Marleen heb mogen werken, mede door haar hulp en tips kan ik veel beter mijn grenzen aangeven en sta ik veel zekerder in het leven.” Patricia

  “Vorig jaar was ik op een feestje en was ik jaloers. Dat had ik al vaker gehad en zeker in mijn vorige relatie. Nuchter nadenkend besef ik me dat ik er geen reden voor heb en dat dat gevoel in mezelf zit. Gevoelsmatig wordt het alleen maar erger. Toen besefte ik dat ik aan de slag moest. Op zoek naar een psycholoog vond ik Marleen Derks. De eerste keer dat ik bij haar binnen stapte voelde ik me erg welkom en viel er al een last van mijn schouders. Iemand die zonder oordeel naar me luisterde en de juiste conclusies trok. Door de sessies heen ben ik veel van mezelf te weten gekomen. Bijvoorbeeld dat er nog een hoop onverwerkt verdriet zat en dat de onzekerheid een oorzaak had. Door de gesprekken en het lezen van Marleen haar boek heb ik inzicht gekregen in mijn doen en laten. Mijn kritische innerlijk is een stuk liever geworden en helpt me nu. De onzekerheid is een stuk minder en kan ik als het toch de kop opsteekt benoemen. Vol vertrouwen in mezelf kan ik zonder hulp verder. Marleen bedankt.” Suzanne

  Na het kennismakingsgesprek en oefenen thuis:
  “Kan het niet laten om even te vertellen dat ik zo ontzettend blij ben met die ademhaling oefening. Heb mij in lange tijd niet zo rustig gevoeld van binnen. Hoewel ik mij realiseer dat alles nog moet beginnen, ben ik zo blij dat als mijn meters qua stress of boosheid in het rood schieten, ik mijzelf nu in no time helemaal relaxt kan maken dat werkt echt geweldig. Wilde dit toch even kwijt.” Peter

  Vrouw over gesprek met man na relatiecrisis:
  “Ik ben fan van jou!! Wat heeft deze sessie hem goed gedaan. Ik krijg weer hoop. Je hebt alles benoemd wat ik graag zou willen zien veranderen. Ik weet zeker dat dit hem zo veel gaat helpen en dat dit een super uitwerking gaat krijgen op ons gezin. Het zal een lange weg worden maar in positieve zin!!” Natasha

  “De therapie heeft mij geholpen om mezelf te (her)ontdekken, door me er bewuster van te maken wat ik voel en waarom ik dat voel, waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van (ademhalings)oefeningen. Zo heb ik ontdekt dat ik een hoog sensitief persoon (HSP) ben. In 1e instantie was dat ‘irritant’, ik had al genoeg aan mijn hoofd zonder zo’n ‘label’. Inmiddels heb ik er veel meer over gelezen en begrepen en kan ik er beter mee overweg. Dingen vallen veel meer op zijn plek en ik voel me minder snel onbegrepen, vooral ook door mezelf, wat vaak het lastigste is. Dit is ook waar Marleen goed bij geholpen heeft, zonder zweverig te gaan doen. Ik ben wie ik ben, ik reageer zoals ik reageer en ik ben nu veel beter in staat om me goed te voelen zoals ik ben, zonder me heel veel van de mening van anderen aan te trekken. Voor de gesprekken dacht ik regelmatig dat er iets mis met me was, dat bepaalde dingen aan mij lagen. Inmiddels weet ik dat dit anders is. Ik ben wie ik ben en ik ben goed zoals ik ben. Dat geeft rust, in mijn hoofd vooral.” Wendy

  “Mijn ervaring met de gevolgde therapiesessies zijn als volgt: Ten aanzien van de relatietherapie heb ik ervaren dat je je goed inleeft in beide partijen, waardoor we ons allebei begrepen en gehoord voelden. Jij observeerde ons gedrag en de manier waarop we met elkaar communiceerden. Hierover gaf jij je analyse, waardoor we inzicht kregen in de kern van het probleem: de wijze van communiceren met elkaar. Dat inzicht was zeer waardevol, want het verklaarde voor ons waarom we zoveel ruzie hadden. Helaas hadden we te lang gewacht met de therapie en hadden de problemen zich dusdanig opgestapeld, dat wij geen vertrouwen meer hadden in onze relatie. Het inzicht dat de therapie tevens gaf is dat mijn ex en ik onvoldoende gehecht waren, met andere woorden, we waren geen team. Dit bleek vooral uit de oefenen die je ons hebt laten doen die inzicht boden in hoe wij tegenover elkaar stonden in de relatie. Dat we problemen hadden was duidelijk, maar we wisten de oorzaak niet te achterhalen. Daar heb jij ons enorm bij geholpen op een zeer professionele en respectvolle wijze. In de relatietherapie hebt je ons feedback gegeven op ons gedrag en onze communicatie naar elkaar, dit heeft veel inzicht in onze problemen gegeven. Door deze inzichten is het ons gelukt om op respectvolle wijze uit elkaar te gaan, in plaats van met enorme ruzies en onbegrip naar elkaar. Daar zijn we je erg dankbaar voor.

  Daarnaast heb ik enkele individuele sessies met jou gehad. Wat mij daar het meest in heeft geholpen is dat je volledige aandacht had voor wat ik vertelde. Je toonde begrip voor mijn problemen en stelde vervolgens gerichte vragen, waardoor ik meer inzicht heb gekregen in de zaken waar ik mee worstel. Naast het stellen van vragen doe je ook suggesties die ik kan gebruiken om de problemen aan te pakken waar ik mee zit. Je tips zijn praktisch en direct toepasbaar. Daarnaast geef je oefeningen mee die me helpen de juiste richting op te gaan. Door je inlevingsvermogen creëer je een prettige sfeer om heel open met elkaar te spreken en geef je me het gevoel dat niets onbespreekbaar is. De tips die je geeft zullen mij zeker helpen om de problemen die ik ervaar op te kunnen lossen. Door de therapiesessies heb ik meer vertrouwen gekregen dat ik zelf in staat ben om mijn problemen op te lossen. daarbij was jij mijn cheerleader en begeleider, dat heb ik als zeer prettig ervaren. Ik gebruik het woord cheerleader omdat je me ook hebt geholpen de positieve kanten aan mijzelf meer te waarderen. Dank je wel voor je steun en advies.” Ella

  Na een paar sessies relatietherapie, maar nog niet klaar, wil ik je heel hartelijk danken voor jouw begeleiding in ons proces. Iets wat jij nu niet ziet maar de bezoekjes aan jou bereiken stapje voor stapje een positieve uitkomst. Nogmaals ik ben gereserveerd maar toch alvast een welgemeend “dankjewel”. Gerard

  “Nu onze gesprekken al weer een tijdje voorbij zijn wil ik je alsnog bedanken voor je steun en begeleiding. Zo nu en dan gebeuren er dingen in je leven waardoor je uit balans raakt en je gaat twijfelen aan vooral jezelf en ook aan je omgeving. De stap naar een psycholoog was een heel grote maar ik wist dat ik zo ook niet verder zou komen. Het was voor mij heel bevrijdend om er met jou over te praten, de eerste keer was natuurlijk heel spannend maar als je over de drempel bent merk je heel duidelijk dat er ruimte en vrijheid in je denken komt. Daardoor heb ik nu besluiten kunnen nemen en gesprekken kunnen voeren die ik eerst niet voor mogelijk had gehouden. De rust die ik daardoor ervaar werkt in alles door en dat voelt heel fijn. Ik kan veel beter mijn eigen grenzen aangeven en voel me weer sterk in mijn eigen kracht staan. Nogmaals dank,” Astrid

  “Na een serie vervelende gebeurtenissen voelde ik me slechter en slechter, tot het punt kwam dat ik eigenlijk mezelf niet meer was en ook signalen uit mijn omgeving kreeg hierover. Daar schrok ik van en ben dus ‘hulp’ gaan zoeken. Ik kwam o.a. bij Marleen terecht omdat ik bij de huisarts niet goed geholpen werd en bij haar gelijk terecht kon. In eerste instantie heeft ze me geholpen tot rust te komen, daarna heeft ze me helpen inzien hoe het zo ver heeft kunnen komen en hoe ik aan deze punten kon werken. Dit aan de hand van oefeningen en gesprekken op allerlei gebieden. Stapje vooruit, paar stapjes terug, weer een klein stapje vooruit… Na een paar maanden ging het langzaam steeds beter. Nu, een tijdje na de laatste behandeling, gaat het nog steeds heel goed. Toch zijn er ook nog weleens dagen dat ik me wat minder voel. Dat herken ik en ik weet nu hoe hiermee om te gaan. Dan plan ik een ‘Marleendag of -weekend’ en houd ik me weer even heel goed aan alle zaken die ik destijds heb geleerd. Dat doet me goed en daarna voel ik me snel beter.” Hanna

  “Wij voelde ons al gelijk op onze gemak bij Marleen. Wij raden iedereen aan om aan je relatie te werken met je partner! Je begrijpt elkaar beter en geeft een hele opluchting! Marleen begreep ons goed, dat voelde fijn. Ze zag gelijk het probleem en we kwamen met zijn 3en en tot een oplossing!! We gaan als gezin weer een leuke periode tegemoet!” Marlies & Richard

  “Door aanhoudende angst en dwanggedachtes heb ik de stap genomen om naar Marleen Derks te gaan zodat ik kon afrekenen met dit probleem. Ze heeft me veel praktische oefeningen, handvatten en inzichten gegeven. Het heeft er voor gezorgd dat ik me weer sterk voel en lekker in m’n vel zit.” Pieter

  We gebruiken cookies op onze website om u de meest relevante ervaring te bieden door uw voorkeuren en vorige bezoeken te onthouden. Door op "Accepteer alles" te klikken, stemt u in met het gebruik van ALLE cookies. U kunt echter "Cookies weigeren" kiezen om zonder cookies verder te gaan. Lees meer