Bel 085 051 6823 (Ma-Vr: 8.30 – 17.30)

Psycholoog Den Bosch

Psycholoog:
Ingeborg Kouwelaar

Praktijkadres
Brede Haven 23
5211 TL ‘s-Hertogenbosch

Kernwaarden

  • Persoonlijk
  • Analytisch
  • Down to Earth

Beroepsverenigingen

Vergoedingen

“Mensen laten zijn wie ze kunnen en willen zijn”– Ingeborg Kouwelaar –

“Ingeborg straalt rust uit en ze is pragmatisch, warm en geduldig. Ze beschikt over veel ervaring en humor, en kan goed relativeren. Ik heb gemerkt dat Ingeborg snel contact maakt met respect voor persoonlijke ruimte en veiligheid. Ik voelde me gelijk thuis en welkom. Als het moet gaat ze mee naar de bodem. Ingeborg richt zich op wat nodig is en wat aansluit.” – Marleen Derks –

Psychologie praktijk Den Bosch Centrum

Je zoekt een psycholoog of therapeut in het centrum van Den Bosch. In de praktijk van Ingeborg kun je terecht voor therapie, psychische hulp en gesprekken. Praktijk is gelegen in een charmant grachtenpand in een vriendelijke straat. De praktijk is modern en sfeervol ingericht. Het is dichtbij het station.

Over mij

Mensen ervaren mij als een down to earth en enthousiaste psychologe met wie ze makkelijk kunnen praten. Tijdens mijn carrière merkte ik dat protocollen een steeds grotere rol zijn gaan spelen in de geestelijke gezondheidszorg. Omdat ik vanuit de aanvullende verzekering werk, hoef ik mij niet aan de vaste protocollen te houden. Ieder mens is anders en dat vraagt om flexibiliteit van de psycholoog. Daar ligt mijn onderscheidend vermogen.

Ik ben in 1995 afgestudeerd als psycholoog aan de Universiteit van Utrecht in twee richtingen: communicatie en klinische psychologie. Ik heb gewerkt in de forensische psychologie, in een TBS kliniek, bij een kliniek voor eetstoornissen en een eerste-lijns praktijk. Verder blijf ik graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen en volg dan ook regelmatig cursussen in mijn vakgebied.

Wanneer ik niet aan het werk ben hou ik van reizen, films en lezen. Verder heb ik een brede algemene interesse in alles wat met het doen en laten van mensen te maken heeft.

Werkwijze

Ik vind het belangrijk dat mensen zich in mijn praktijk op hun gemak voelen, vrij om zichzelf te zijn en dat ik samen met hen vanuit die basis kan gaan werken aan degene die zij kunnen of willen zijn. Ik werk met technieken uit de schema therapie, cognitieve gedrags therapie en cliëntgerichte therapie. Tevens maak ik gebruik van ACT en EMDR.

Met een persoonlijke benadering kijken we samen naar welke therapie het beste bij jou past. Ik zie graag de mens centraal en niet de klacht en zie de relatie met de client dan ook als een samenwerking want een effectieve behandeling is voor 90% afhankelijk van de relatie tussen behandelaar een cliënt.

Mijn stijl is oplossingsgericht. Dit betekent dat ik nieuwsgierig ben naar je verhaal, welke uitdagingen je hebt en waar je vastloopt. En daarbij ga ik op zoek naar hetgeen je met therapie wilt bereiken. De samenwerking richt zich vooral op je kracht en op de dingen waar je blij van wordt.

Bereikbaarheid psycholoog Den Bosch

Mijn praktijk is centraal gelegen, in het centrum van Den Bosch. Vanaf het treinstation van Den Bosch is het 6 minuten lopen in oostelijke richting. Alle stadsbussen en regionale vervoerders komen aan op het centraal station van Den Bosch.

Kom je met de auto? Dan is het wellicht handig om de auto in Parkeergarage Stationsplein te parkeren. Bij winkelcentrum De Arena zijn ook voldoende mogelijkheden in de garage. Den Bosch heeft weinig straat parkeer plekken.

Cliënten over Ingeborg Kouwelaar

“Ik heb de behandeling als zeer prettig ervaren. Ik had allereerst een klik en dat is vaak al stap één. Het is heel rustig en ongedwongen waardoor je bijna niet meer in de gaten hebt dat je bij een psycholoog bent. Daarnaast is Ingeborg een meelevend en meegaand persoon maar weet ook de vinger op de zere plek te leggen. Deze combinatie zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt, dat je van je af kunt praten en dat je echt verder komt in het proces.”
Vrouw, 25 jaar

SHARE ON