Bel 085 051 6823 (Ma-Vr: 8.30 – 17.30)

Psycholoog Leiden-Zuid

Psycholoog: Yvonne Ludwig

Praktijkadres
Jan van Houtkade 20
2311 PD Leiden

Kernwaarden

  • Vertrouwen
  • Moed
  • Verbinding

Beroepsverenigingen

Vergoedingen

“Wat ik als psycholoog belangrijk en boeiend vind, is om mijn cliënten te helpen bij het verwerken van nare gevoelens en het loslaten van pijnlijke patronen zodat men met een hernieuwd vertrouwen weer verder kan.” – Yvonne Ludwig –

“Bij Yvonne denk ik aan warmte en gezelligheid. Ze is een mensgerichte psycholoog die snel een vertrouwelijke sfeer creëert. Yvonne weet mij telkens te verbazen met haar kennis en met haar accepterende houding. Niets is te gek, alles is bespreekbaar. Doordat alles kan en mag, weet Yvonne mensen te motiveren om in beweging te komen. Wanneer we samen zijn geweest, heb ik vernieuwde energie om met mijn plannen aan de slag te gaan.” – Marleen Derks –

Therapie psycholoog Leiden

Je bent opzoek naar emdr therapie, of misschien heb je gezocht naar: hulp psycholoog of behandeling psycholoog in de regio Leiden. Hiervoor kun je bij Yvonne Ludwig terecht. Yvonne is één van de meest ervaren psychologen van Leiden. Zij past al lang met succes emdr behandeling toe en zij heeft al veel mensen in Leiden en omstreken met gesprekstherapie geholpen. De praktijk van Yvonne ligt op een rustige plek aan de rand van het centrum van Leiden.

Over mij

Verbinding en vertrouwen, daar draait het allemaal om. Ik kom uit een artsengezin uit Bosch en Duin – groeide op tussen twee broers, eentje jonger en eentje ouder. Als jonge twintiger ging ik verpleegkunde studeren, hier in Leiden, in het Universitair Medisch Centrum. Maar, ik wilde ook psycholoog worden, dus toen ik als verpleegkundige aan het werk was, volgde ik tegelijkertijd een studie psychologie.

Verpleegkunde en psychologie. De buitenkant en de binnenkant. Onlosmakelijk met elkaar verbonden. En ga maar na, veel psychische klachten kun je voelen in je lichaam. Het ‘kropt zich op’, je bent ‘uit balans’, je zit ‘vast’. Vaak voelen mensen zich moe, alles lijkt zwaarder, moeilijker – zelfs bewegen.

Mijn cliënten gaan mij aan het hart. Ik ben betrokken, bij hun welzijn en welbevinden. Daarom is het ook zo prachtig om te zien als iemand persoonlijk groeit, dichter tot zichzelf komt. De momenten dat er echt een nieuw inzicht bestaat: hervonden contact met jezelf, acceptatie, een overwinning.

Mijn psychologenpraktijk bevindt zich in het centrum van Leiden, vlakbij de Witte Singel en de Lammenschansweg. Hier werk ik als zelfstandig gevestigd psycholoog. Daarbij heb ik regelmatig contact met mijn collega Sabine van der Hulst. Zoek je een psycholoog of therapeut in Leiden? Ik help je graag!

Werkwijze

Onze sessies zullen vaak bestaan uit praten, emoties en gevoelens onder woorden brengen en ervaringen delen. Je komt dan in contact met gevoelens die je misschien liever niet voelt (angst, pijn, woede, verdriet), maar die wel aandacht en energie van je vragen. Door juist ruimte te geven aan deze minder prettige gevoelens, zul je merken dat deze gevoelens lichter worden en minder energie en aandacht van je gaan vragen.

Je kunt bij mij onder meer terecht voor:

Ik maak in mijn behandelsessies gebruik van cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, EMDR, psycho-educatie, EFT, Energiewerk, voice dialogue en ontspanningsoefeningen.

Bereikbaarheid psycholoog Leiden

Doordat mijn praktijk centraal gelegen is, zit je niet om opties verlegen wat openbaar vervoer mogelijkheden betreft. Zo rijden er vanaf Station Leiden Centraal bijv. verschillende buslijnen (2,4,45,169,182,187) naar bushalte Korevaarstraat, vanwaar het nog slechts 3 á 4 minuten lopen is naar de ingang van mijn praktijk. Een andere optie is om buslijn 1 of 3 te nemen en dan bij bushalte Jan van Houtkade uit te stappen.

Kom je met de auto? Dan is het wellicht handig om de auto in Parkeergarage Breestraat te parkeren. Dit ligt op steenworp afstand, waardoor je niet ver hoeft te lopen. Parkeren in de straat zelf is mogelijk, maar enkel tegen een erg hoog parkeertarief. Een alternatief is om de auto betaald te parkeren in de zgn. “zone B1” (aan de overkant van de Singel).

Cliënten over Yvonne Ludwig

“Tijdens de sessies ervoer ik het als zeer prettig om even van alles afgesloten te kunnen zijn. De sfeer tijdens de sessies ervoer ik vanaf het begin als veilig en prettig. De combinatie van de handvatten die ik kreeg waarmee ik in mijn dagelijks leven gelijk aan de slag kon en de zoektocht naar wat er in mezelf in de weg zat en waar ik aan voorbij was gegaan, zorgde ervoor dat ik vat kreeg op mijn situatie.”
Vrouw, 29 jaar

“Om in therapie te gaan vond ik best een grote stap. Achteraf ben ik erg blij dat ik het toch gedaan heb. Ondanks dat het soms moeilijk was heeft het me een hoop goede dingen gebracht. Yvonne is heel prettig om mee te praten en ze heeft me echt geholpen.”
Man, 24 jaar

“Yvonne is in staat om je zeer op je gemak te stellen. Haar werkplek in Leiden is een oase in de stad. Deze rust straalt Yvonne ook uit. Zij kan goed luisteren, kan de kern van je hulpvraag goed benoemen en vanuit verschillende verrassende invalshoeken benaderen. Yvonne heeft mij heel goed geholpen en heeft mij meer inzicht geven in mijzelf en mijn omgeving. Zij heeft mij leren omgaan met mijn valkuilen en goede oefeningen en tips hiervoor gegeven. Bewuster gemaakt. Bedankt Yvonne!”
Vrouw, 37 jaar

“Een paar maanden geleden heeft iemand mij aangeraden een keer een afspraak te maken met Yvonne. Ik was er in het begin een beetje kritisch over. Het was iets van mezelf wat ik nog nooit met iemand gedeeld had en dacht dat ik het ook zelf moest oplossen. Ik heb me er toch overheen gezet en ben gegaan. Na het eerste gesprek al voelde het heel goed en vertrouwd. Ze begreep me en wilde me ook heel graag helpen. Ik moest vertellen wat ik met behulp van de therapie wilde oplossen en wegwerken. Na een aantal sessies voelde ik al dat het de goede kant op ging met me. Het verleden heb ik een plekje kunnen geven en leef niet meer in angst. Zelf wilde ik heel graag mezelf weer terug vinden en ik moet eerlijk toegeven dat dat gelukt is. Daar ben ik Yvonne heel erg dankbaar voor. Ik kan het ook iedereen aanraden. Je kan er alleen maar beter uitkomen!”
Man, 45 jaar

“Ik voelde me op mijn gemak bij Yvonne. Ze is rustig en vriendelijk en in haar kamer heerst een warme sfeer. Hierdoor kreeg ik vertrouwen in haar. Door de wijze waarop zij inging op mijn verhaal en vragen stelde, gaf ze mij nieuwe inzichten. Hier kan ik mee verder. Ook de ontspannings- en ademhalingsoefeningen waren, alhoewel soms moeilijk te integreren in het dagelijkse leven, nuttig.”
Vrouw, 62 jaar

SHARE ON