Bel 085 051 6823 (Ma-Vr: 8.30 – 17.30)

Psycholoog Venlo (en Den Bosch)

Psycholoog:
Hans Jacobs

Praktijkadres
Roermondsestraat 86
5912 AL Venlo

Verlengde Statenlaan 65
5223 LD Den Bosch

Vergoedingen

Specialisaties

Beroepsverenigingen

Kernwaarden

  • Gelijkwaardigheid
  • Begrip
  • Daadkracht

“De kracht zit in de eenvoud.”– Hans Jacobs –

“Tijdens het gesprek met Hans voel ik me gelijk op mijn gemak. Ongemerkt is het gesprek overgegaan op de diepere waarden en inzichten die mij bezighouden. Zowel zakelijke aspecten kan ik bij hem kwijt, maar naadloos kan er, als het relevant is, overgeschakeld worden op privé, zoals relaties, hechting- en onthechting. Hans is een ervaren, intuïtieve en sensitieve psycholoog. Daarnaast is het fijn dat een gesprek met hem relativerend werkt en ook met humor gepaard kan gaan.” – Marleen Derks –

Psychologie praktijk Venlo (en Den Bosch)

Je zoekt een psycholoog of therapeut in Venlo of Den Bosch. In de praktijk van Hans kun je terecht voor coaching, psychische hulp en gesprekken. Er is geen wachtlijst. Dus je kunt binnen een week terecht.

Op maandag en dinsdag ontvangt Hans Jacobs cliënten in Den Bosch; de Verlengde Statenlaan 65. Donderdag is Hans werkzaam in Venlo; hoek Roermondsestraat en de Hamelstraat.


Over mij

Mijn naam is Hans Jacobs, ik ben 56 jaar en ik heb twee zoons. Na een studie Communicatiekunde afgerond te hebben, heb ik in 2003 de doctoraalstudie Psychologie aan de Open Universiteit in Heerlen afgerond. Sinds 2003 ben ik als allround psycholoog fulltime aan het werk.

Als ik nu op mijn eigen leven terugkijk, dan zie ik een zoektocht naar mijn eigen kracht. Een weg terug naar mezelf, waarin ik de patronen die ik als kind aanleerde weer af moest leren. Dat proces heeft me gevormd. Ik ging me verdiepen in de psychologie van de mens en ik werd er door gegrepen. Ik ben er van overtuigd dat ik door die levenservaring mijn cliënten beter begrijp en ze ook beter kan begeleiden.

Mijn achtergrond ligt in verschillende functies in het bedrijfsleven, (semi-)overheid en gezondheidszorg. Eerst als trainer-coach, en later als psycholoog, heb ik veel ervaring opgedaan met psychische problemen die mensen ervaren in privé-, gezins- en werksituaties. Vaak zijn deze onderling met elkaar verbonden en moeten dan ook soms in de behandeling meegenomen worden. Mijn aanpak kenmerkt zich door een pragmatische, betrokken en intuïtieve werkwijze met humor.

Het is mijn stijl om toegankelijk te zijn en cliënten snel op hun gemak te stellen. Door laagdrempelig contact te maken komen we snel in gesprek. Wat kun je van mij verwachten? Een nuchtere aanpak, confronterend, down to earth en geen geitenwollen gemijmer.

Werkwijze

De mensen die bij mij voor psychologische hulp komen zijn veeleisend, voor zichzelf en voor hun omgeving. Een herkenbaar patroon is dat het leven ongemerkt steeds voller loopt. Met allemaal zaken die ogenschijnlijk belangrijk zijn. Waardoor je jezelf kwijt raakt en niet meer bezig bent met dingen die je leuk vindt.

Een van de belangrijkste onderwerpen in mijn werk met cliënten is het hervinden van de balans. Veel psychische klachten zoals depressie, angsten, burn-out en identiteitsproblematiek zijn vaak symptomen van de ontstane disbalans en niet de oorzaak. Ik richt mij met name op het herstellen van de balans; op een praktische ervaringsgerichte werkwijze.

We gaan aan de slag met de viereenheid:

  • Denken
  • Voelen
  • Willen
  • Doen

Door nare ervaringen is deze eenheid uit balans geraakt. Waardoor je bijvoorbeeld blijft hangen in het denken (piekeren). Je herhaalt voortdurend problemen, dingen die nog niet goed zijn en zaken waar je geen grip op hebt. Het voelen, willen en doen krijgen geen aandacht waardoor je blijft hangen: ongelukkig zijn, geen verwerking of nieuwe impulsen. Samen gaan we aan de slag zodat je weer in balans komt en je beter kunt voelen.

Bereikbaarheid psycholoog Venlo

Psychologie praktijk Venlo ligt in het centrum van de stad. Op negen minuten loopafstand van het treinstation, bij de kruising met de Hamelstraat vind je de locatie. Je kunt hier betaald parkeren. De praktijk bevindt zich bij een fysiotherapie praktijk “Het gezonde huis”.

Bereikbaarheid psycholoog Den Bosch

De praktijk Psycholoog Den Bosch is goed te bereiken met zowel OV als met de auto. Het is twee minuten lopen vanaf station Den Bosch Centraal en ligt naast het Slim Salad restaurant. Er is voldoende betaalde parkeergelegenheid in de directe omgeving.

Cliënten over Hans Jacobs

“Na een lastige privé periode heb ik via mijn huisarts hulp gezocht. Ik weet best aardig hoe dingen in elkaar zitten en werken, maar had nu voor mezelf toch wat ondersteuning nodig. Na wat zoekwerk kon ik, gelukkig zonder lange wachtlijst, bij Hans terecht. In een zestal gesprekken, waarbij er twee met EMDR waren, heb ik rust terug gevonden, kan ik de zaken weer voor mezelf op een rij krijgen en laat me niet meer meeslepen in mijn emoties. Ik heb de draad weer opgepakt, heb weer zin in dingen en heb mijn balans weer terug. Hans was rustig, luisterde naar mijn verhaal, was empathisch, stelde (soms) kritische vragen en was in staat om tot de kern van mijn problematiek door te dringen. Het mooie is dat ik, voor als het een keer minder zal gaan, de mogelijkheid heb om terug te vallen. Dit geeft een geruststellend gevoel.”
Man, 40 jaar

“Na het krijgen van een burn-out heb ik verschillende psychologen bezocht, echter zonder resultaat. Tot ik bij Hans terecht kwam. Hij legde binnen zeer korte tijd de vinger op de zere plek, waardoor ik wist waar ik mijn probleem aan moest pakken. Nu kan ik voor mijn gevoel weer de hele wereld aan!”
Vrouw, 31 jaar

“Hans, al weer bijna een jaar geleden zijn we met elkaar in contact gekomen. Maar ik kan nu met grote stelligheid zeggen: Dit contact is voor mij een van de meest positieve dingen geweest in het afgelopen jaar. Positief in de zin van, er stond iemand voor me klaar en niet alleen beroepshalve, maar ook als mens. Open en eerlijk, soms heel confronterend, maar wel altijd bereid om naar me te luisteren. Als je al gebruik “moet” maken van een psycholoog, is het wel zo fijn dat er een bepaalde klik is zodat je zelf ook tijdens de soms moeilijke gesprekken jezelf kunt zijn. Dan zijn er, op het juiste moment maar een paar simpele woorden nodig, om me weer in de juiste richting en op het goede spoor te zetten. Hans, bedankt, door je begeleiding kom ik er langzamerhand achter, wie ik ben, maar ook: wat IK wil.”
Vrouw, 48 jaar

“Toen bij mij de diagnose burn-out werd vastgesteld heb ik direct de hulp van Hans ingeroepen, omdat hij een vriend van mij goed geholpen had en hij geen ‘standaard-psycholoog’ was, maar gewoon een normale vlotte vent. Het ‘minuutje stilte’ tijdens het koffiedrinken zal ik nooit meer vergeten. Ik dacht dat ik gek werd toen ik ‘verplicht’ stil moest zitten en zijn. Maar daardoor zag ik wel in hoe druk ik mezelf altijd maakte, geen rust nam en dat ik wel moest veranderen. Hans heeft mij op een persoonlijke wijze geholpen om mij inzicht te geven in het proces van mijn burn-out, de re-integratie en inzicht in mijzelf en mijn eigenwaarden. Mede daardoor kon ik sneller dan normaal re-integreren en ben ik weer van mijzelf, mijn gezin en mijn leven gaan genieten.”
Man, 59 jaar

“Mijn proces is naar mijn idee dankzij dhr. Jacobs, weliswaar met kleine stapjes, in opgaande lijn. Het is eindelijk zover dat ik het aandurf om zonder professionele hulp verder te gaan. Ik vertrouw nu op mezelf.”
Vrouw, 25 jaar