Bel 085 051 6823 (Ma-Vr: 8.30 – 17.30)

Psycholoog Zoetermeer

Psycholoog: Denise Lemaire

Praktijkadres
Dublinstraat 24-C3
2713 HS Zoetermeer

Kernwaarden

  • Positiviteit
  • Verbondenheid
  • Doen wat voor jou werkt

Specialisaties

Beroepsverenigingen

Vergoedingen

  • Het NIP biedt geen vergoedingsmogelijkheden.

“Gezien, gehoord en begrepen worden zijn de belangrijkste uitgangspunten in mijn begeleiding. Samen onderzoeken we jouw kwaliteiten, talenten en valkuilen, om van daaruit op positieve en oplossingsgerichte wijze te werken aan een optimaal perspectief.”– Denise Lemaire –

“Denise is een integere en warme psycholoog. Ze heeft de kwaliteit samen met jou (zonder oordelen) te kijken naar jouw proces, je functioneren, gepieker, of onzekerheden. Denise creëert helderheid waardoor je weer houvast vindt in jouw herstel.” – Marleen Derks –

Psychologie praktijk Zoetermeer

Je zoekt een psycholoog of therapeut in Zoetermeer. Je kunt terecht voor therapie, psychische hulp en gesprekken. Mijn praktijk is gevestigd in het centrum van Zoetermeer, vlakbij het Stadshart. In het pand aan de Dublinstraat 24 heb ik een prettige praktijkruimte grenzend aan de Voorweg. De praktijk is goed bereikbaar met het OV: de halte Centrum West (tram 3 en 4 en diverse bussen) ligt op 5 minuten lopen. Rechts naast het pand zijn er een aantal parkeerplaatsen waar je gratis gebruik van kunt maken. Let op: verderop in de straat is het betaald parkeren.

Over mij

Mijn naam is Denise Lemaire en ik ben een geboren (1973) en getogen Zoetermeerder. Ik ben gelukkig getrouwd en heb 2 kinderen in de tienerleeftijd.

In 1996 studeerde ik cum laude af als psycholoog aan de Rijksuniversiteit Leiden. Sindsdien heb ik een gevarieerde loopbaan doorlopen: zo was ik onder meer HRM-beleidsmedewerker, opleidingsadviseur, loopbaan- en reïntegratieadviseur en behandelaar binnen de vergoede (jeugd)zorg.

Toen mijn kinderen wat ouder werden, werd steeds duidelijker dat zij zich anders ontwikkelden dan de meeste leeftijdsgenoten. De (hoog)begaafdheid bij beiden en de strubbelingen die dat regelmatig met zich meebracht, maakten dat ik mij middels studie en veel lezen ging bekwamen in hulp en advies bij hoogbegaafdheid. Aanvankelijk bij kind&jeugd en hun ouders, maar de laatste jaren werk ik steeds meer met begaafde jongeren en jongvolwassenen. Daarnaast weten ook steeds meer volwassen cliënten mijn praktijk te vinden. Het maakt daarbij niet uit of zij hoogbegaafd zijn of niet, iedereen is welkom.

Sinds 2015 heb ik mijn eigen praktijk voor psychologische begeleiding en behandeling. Gezien mijn specialisatie hoogbegaafdheid voer ik ook regelmatig intelligentieonderzoeken uit bij jeugd en volwassenen. Ik ben geregistreerd als masterpsycholoog in het kwaliteitsregister SKJ en aangesloten bij het NIP.

Werkwijze individuele therapie

In het eerste gesprek maken we nader kennis met elkaar en verkennen we jouw hulpvraag. Belangrijk is dat je met een positief, veilig en vertrouwd gevoel de praktijkruimte verlaat en dat je je begrepen voelt. Vanuit deze basis gaan we de daaropvolgende sessies aan de slag met het formuleren van doelen en hoe deze te bereiken. Stap-voor-stap zodat de kans op succes zo groot mogelijk is.

Na de intake maak ik, waar mogelijk, een inschatting van hoeveel sessies er nodig zullen zijn. De therapie is in de meeste gevallen kort- tot middellang durend. In overleg bepalen we ook de frequentie: sommige cliënten komen wekelijks, bij andere cliënten is de frequentie lager, bijvoorbeeld eens per 2 of soms 3 weken. Welke duur en frequentie optimaal is, is zeker ook afhankelijk van de aard en de ernst van de klachten.

Ik ga daarbij altijd op zoek naar de stretchzone: het gebied rondom de comfortzone, waarin ontwikkeling zonder grote risico’s mogelijk en haalbaar is. Graag kijk ik daarbij naar wat al wél lukt en wat wél goed gaat in je dagelijkse leven. Het inzetten van kwaliteiten en sterke punten proberen we samen uit te vergroten, zodat er weer een perspectief ontstaat en een gevoel van grip op je leven, je gedachten en emoties.

De behandeling is dus altijd een kwestie van maatwerk. Hierbij baseer ik me graag op inzichten en toepassingen vanuit CGT (cognitieve gedragstherapie), oplossingsgerichte therapie en positieve psychologie.

Cliënten over Denise Lemaire

“Vanaf onze eerste afspraak voelde het vertrouwd. Je hebt me altijd het gevoel gegeven dat ik alles kon vertellen, hoewel dat soms verre van makkelijk was. Uiteindelijk heb je me na een aantal gesprekken weer op het juiste pad weten te krijgen en me goede handvatten gegeven om daarmee verder te kunnen. Ik ben blij dat ik toentertijd de moeilijke stap genomen heb om hulp te zoeken. Ik heb veel over mezelf geleerd en heb daar nog dagelijks profijt van.”
Man, 22 jaar

“Wat ik erg heb gewaardeerd was haar betrokkenheid, haar vermogen goed te analyseren wanneer het mij boven het hoofd groeide en haar positieve insteek.”
Vrouw, 32 jaar

“Nadat ik tot de conclusie was gekomen dat het niet zo geweldig ging met mijzelf (faalangst, geen zin meer in mijn werk, last van opgejaagd gevoel, last van rechtvaardigheidsgevoel waar ik niet veel mee kan) nam ik de stap om een psycholoog te benaderen. Na een vijftal bezoekjes aan Denise ben ik ervan overtuigd dat het beter met mij gaat. Mocht ik een terugval krijgen dan ga ik zeker nog eens met Denise praten om weer met beide benen op de grond te staan.”
Vrouw, 47 jaar

“De gesprekken van Denise waren op maat en helpend. Ook als je een extra steun in de rug wil en behoefte hebt aan een paar gesprekken is ze coachend en helpend. Ze kijkt naar wat je zelf voelt en waar je aan wil werken.”
Vrouw, 39 jaar

“De “psycholoog” het klinkt heel eng, maar dat is het niet. Het is juist iemand die je kan helpen. Ik als jonge man van 20 heb regelmatig depressieve periodes en wilde in eerste instantie niet naar de psycholoog omdat ik dit raar en eng vond. Uiteindelijk ben ik heel blij, dat ik de stap gezet heb om in een vroeg stadium deze klachten aan te pakken. Het proces heeft mede door het vroeg starten en de expertise van Denise geresulteerd in slechts 8 gesprekken, die mij heel erg geholpen hebben. Ik sta nu veel positiever in het leven en heb verschillende zaken kunnen afsluiten.”
Man, 20 jaar

SHARE ON