Bel 085 051 6823 (Ma-Vr: 8.30 – 17.30)

Psycholoog Zoetermeer

Psycholoog: Denise Lemaire

Praktijkadres
Dublinstraat 24-C3
2713 HS Zoetermeer

Kernwaarden

  • Positiviteit
  • Verbondenheid
  • Doen wat voor jou werkt

Specialisaties

Beroepsverenigingen

Vergoedingen

  • Het NIP biedt geen vergoedingsmogelijkheden.

“Gezien, gehoord en begrepen worden zijn de belangrijkste uitgangspunten in mijn begeleiding. Samen onderzoeken we jouw kwaliteiten, talenten en valkuilen, om van daaruit op positieve en oplossingsgerichte wijze te werken aan een optimaal perspectief.”– Denise Lemaire –

“Denise is een integere en warme psycholoog. Ze heeft de kwaliteit samen met jou (zonder oordelen) te kijken naar jouw proces, je functioneren, gepieker, of onzekerheden. Denise creëert helderheid waardoor je weer houvast vindt in jouw herstel.” – Marleen Derks –

Psychologie praktijk Zoetermeer

Je zoekt een psycholoog of therapeut in Zoetermeer. Je kunt terecht voor therapie, psychische hulp en gesprekken. Mijn praktijk is gevestigd in het centrum van Zoetermeer, vlakbij het Stadshart. In het pand aan de Dublinstraat 24 heb ik een prettige praktijkruimte grenzend aan de Voorweg. De praktijk is goed bereikbaar met het OV: de halte Centrum West (tram 3 en 4 en diverse bussen) ligt op 5 minuten lopen. Rechts naast het pand zijn er een aantal parkeerplaatsen waar je gratis gebruik van kunt maken. Let op: verderop in de straat is het betaald parkeren.

Over mij

Mijn naam is Denise Lemaire en ik ben een geboren (1973) en getogen Zoetermeerder. Ik ben gelukkig getrouwd en heb 2 kinderen in de tienerleeftijd.

In 1996 studeerde ik cum laude af als psycholoog aan de Rijksuniversiteit Leiden. Sindsdien heb ik een gevarieerde loopbaan doorlopen: zo was ik onder meer HRM-beleidsmedewerker, opleidingsadviseur, loopbaan- en reïntegratieadviseur en behandelaar binnen de vergoede (jeugd)zorg.

Toen mijn kinderen wat ouder werden, werd steeds duidelijker dat zij zich anders ontwikkelden dan de meeste leeftijdsgenoten. De (hoog)begaafdheid bij beiden en de strubbelingen die dat regelmatig met zich meebracht, maakten dat ik mij middels studie en veel lezen ging bekwamen in hulp en advies bij hoogbegaafdheid. Aanvankelijk bij kind&jeugd en hun ouders, maar de laatste jaren werk ik steeds meer met begaafde jongeren en jongvolwassenen. Daarnaast weten ook steeds meer volwassen cliënten mijn praktijk te vinden. Het maakt daarbij niet uit of zij hoogbegaafd zijn of niet, iedereen is welkom.

Sinds 2015 heb ik mijn eigen praktijk voor psychologische begeleiding en behandeling. Gezien mijn specialisatie hoogbegaafdheid voer ik ook regelmatig intelligentieonderzoeken uit bij jeugd en volwassenen. Ik ben geregistreerd als masterpsycholoog in het kwaliteitsregister SKJ en aangesloten bij het NIP.

Werkwijze individuele therapie

In het eerste gesprek maken we nader kennis met elkaar en verkennen we jouw hulpvraag. Belangrijk is dat je met een positief, veilig en vertrouwd gevoel de praktijkruimte verlaat en dat je je begrepen voelt. Vanuit deze basis gaan we de daaropvolgende sessies aan de slag met het formuleren van doelen en hoe deze te bereiken. Stap-voor-stap zodat de kans op succes zo groot mogelijk is.

Na de intake maak ik, waar mogelijk, een inschatting van hoeveel sessies er nodig zullen zijn. De therapie is in de meeste gevallen kort- tot middellang durend. In overleg bepalen we ook de frequentie: sommige cliënten komen wekelijks, bij andere cliënten is de frequentie lager, bijvoorbeeld eens per 2 of soms 3 weken. Welke duur en frequentie optimaal is, is zeker ook afhankelijk van de aard en de ernst van de klachten.

Ik ga daarbij altijd op zoek naar de stretchzone: het gebied rondom de comfortzone, waarin ontwikkeling zonder grote risico’s mogelijk en haalbaar is. Graag kijk ik daarbij naar wat al wél lukt en wat wél goed gaat in je dagelijkse leven. Het inzetten van kwaliteiten en sterke punten proberen we samen uit te vergroten, zodat er weer een perspectief ontstaat en een gevoel van grip op je leven, je gedachten en emoties.

De behandeling is dus altijd een kwestie van maatwerk. Hierbij baseer ik me graag op inzichten en toepassingen vanuit CGT (cognitieve gedragstherapie), oplossingsgerichte therapie en positieve psychologie.

Cliënten over Denise Lemaire

“Ik had al enige tijd last van somberheidsklachten die verband hielden met de relatie met mijn moeder. Gelukkig kon ik al heel snel bij Denise terecht. Zij heeft mij toen geholpen door het creëren van inzicht en overzicht en door heel betrokken te luisteren. Ook kon ik hele praktische zaken met haar bespreken, waardoor ik meer grip kreeg op mijn problemen en meer rust in mijn hoofd. Ik kan mijn moeder niet veranderen, maar ik weet nu wel hoe ik er beter mee om kan gaan en hoe ik mijn grenzen beter aan kan geven.”
Man, 21 jaar

“In 2019 kwam ik thuis te zitten met een burn-out. Mijn lichaam wilde niet meer en ik was zo ontzettend moe. In aanvulling op de hulp uit het medische circuit ben ik met Denise gaan kijken naar de oorzaken van de burn-out en naar mijn weg richting herstel. Zelfinzicht, signalen herkennen, grenzen aangeven en het opbouwen vanuit positieve belasting (dingen doen waar ik energie van krijg) stonden centraal. Inmiddels ben ik zover dat ik weer een paar ochtenden per week aan de slag kan.”
Man, 54 jaar

“Ik kwam met Denise in contact door een intelligentieonderzoek bij mijn zoon. Ik vond het adviesgesprek heel fijn en Denise gaf me het gevoel dat zij echt om mijn zoon gaf. Toen zag ik dat Denise niet alleen (hoog)begaafde jeugd begeleidt, maar dat men ook voor andere zaken bij haar terecht kan. Toen was de stap naar het maken van een afspraak voor mezelf snel gezet. Ik kon op korte termijn bij Denise terecht en na een paar gesprekken kon ik weer verder.”
Vrouw, 46 jaar

“Ik had al sinds de middelbare school veel stress- en piekerklachten. Toen ik aan mijn studie Geneeskunde begon gingen deze klachten steeds meer de kop op steken. Ik had zo naar de studie uitgekeken en toen kwamen toch die doemgedachten die maar bleven rondspoken in mijn hoofd. Denise heeft me geleerd hier beter mee om te gaan, meer afstand te nemen en meer de regie over mijn eigen gevoelens en gedachten te pakken. Ik accepteer mijn gevoelens nu beter en laat me er niet meer zo door in beslag nemen.”
Vrouw, 20 jaar

“Onze dochter van 13 kampte al enige tijd met een negatief zelfbeeld en een wankel zelfvertrouwen. Denise heeft haar in 8 sessies begeleid van een onzeker meisje dat alleen de negatieve dingen van zichzelf zag, naar een meisje dat tevreden is met zichzelf en trots is op haar positieve eigenschappen en op wat zij bereikt heeft. Onze dochter heeft geleerd om stappen te durven zetten en (weer) zichzelf te durven zijn.”