Online Afspraak Maken

Therapeut Apeldoorn

Therapeut: Daniela Petkovski

Praktijkadres
Wapenrustlaan 11
7321 DL Apeldoorn

Kernwaarden

 • Actief luisteren
 • Positief en oprecht geïnteresseerd
 • Ervaringsdeskundig

Specialisaties

Beroepsverenigingen

Vergoedingen

“Ooit was ik zelf client met een trauma en weet als geen ander hoe belangrijk het is om je gehoord en begrepen te voelen. Dat opent deuren die permanent gesloten leken te zijn. Levenservaring en het continu verbreden van mij kennis zorgt ervoor dat ik een fijne connectie kan maken met mijn cliënten. Zij waarderen mijn kalmte, openheid en oprechte interesse in hen, waardoor ze zelf ook opengaan, zich volledig gehoord en begrepen voelen. Het combineren van counseling en vitaliteit coaching maakt hen bewust van hun eigen kunnen en mogelijkheden.”– Daniela Petkovski –

“Daniela is een warme, en betrokken, therapeut. Heel prettig is de rust die je bij haar kunt ervaren tijdens moeilijke gesprekken. Ze heeft al heel wat meegemaakt. Dat merk je gelijk aan haar. Ze staat met beide benen op de grond en ze begrijpt heel veel. Het is een sterke kant van haar, weer rust in het gesprek te krijgen, op het moment dat je het overzicht kwijt lijkt te raken. Al snel is het vertrouwen terug dat het je lukt de nodige stappen te zetten. Bij Daniela heb ik het gevoel een stevige steun in de rug te voelen. Op momenten dat het zwaar is, ervaar ik een betrouwbare aanwezigheid, die er voor mij is, en blijft. Zolang als nodig.” – Marleen Derks –

Therapeut Apeldoorn

Je zoekt een therapeut of vitaliteitscoach in Apeldoorn. In de praktijk van Daniela vind je een fijne rustige sfeer, waar je jezelf mag en kan zijn. De praktijk bevindt zich aan de rand van het centrum van Apeldoorn. Deze is goed bereikbaar zowel met het openbaar vervoer als met de auto of fiets. Parkeren voor de deur is kosteloos. Het is 8-10 min. Lopen vanaf centraal station of met buslijn 16 en 43. Tarieven: Individueel (60 min) € 99,00 & Relatietherapie € 147,00.

Over mij

In mijn werkverleden heb ik altijd met mensen gewerkt in verschillende branches. Met regelmaat kwamen mensen spontaan naar mij toe en vertelden persoonlijke vaak probleemgerichte verhalen zonder dat ik daarom vroeg. Het actief luisteren naar de ander, zonder oordeel maar wel oprecht met elkaar van gedachte wisselen, met tips uit mijn eigen levenservaringen bleek andere mensen te helpen. Ik heb dit altijd gehad, als kind van 10 jaar al ging ik boeken lezen over emoties en gedrag. Graag wilde ik weten waarom mensen emotioneel geraken, zich op een bepaalde manier dan gedragen en veel stress of verdriet ervaren. Toen al ontstond mijn interesse om veel over psychologische processen en onze brein te willen leren en beloofde ik mijzelf dat ik hier mijn werk van zou maken.

In 2008 was het zover. Na de vele mooie gesprekken met verschillende mensen die een vervelende situaties in hun leven waren, heb ik besloten om nu echt ervoor te gaan. Met veel liefde en passie was ik toen begonnen aan de HBO opleiding tot counselor met specialisatie stress counseling. Uiterst boeiende materie, die vrijwel alle gebieden van stress en problemen behandelt, van stress tot rouw en verlies en van persoonlijke ontwikkeling tot zingeving.

In 2009 heeft een hoogenergetisch trauma met mijn hele gezin mijn leven totaal op de kop gezet. Ik was genoodzaakt mijn opleiding tijdelijk stop te zetten. 1 jaar later had ik nog last van flitsen van het ongeluk en hoorde ik geluiden die ik niet hoor te hebben. Posttraumatische stress was aan de orde. De psycholoog en later counselor, die mij heeft begeleid tijdens deze periode, heeft mij geleerd om me kwetsbaar op te stellen, naar binnen te kijken bij mijzelf en mijn angsten in de ogen te kijken om erkenning bij mijzelf te vinden en mijn positieve persoonlijkheid in te zetten. Dit is mijn kracht en heeft mij in korte tijd geholpen om de regie van mijn leven weer zelf in de hand te hebben. EMDR en EFT waren onderdeel van hun begeleiding alsook enkele alternatieve toepassingen die voor mij perfect werkten.

Om mijn cliënten nog beter te kunnen helpen verdiep ik mijn kennis op vitaliteit en leefstijl, wat inmiddels een standaard onderdeel is van mijn begeleiding. Vitaliteit vermindert namelijk enorm wanneer we ons mentaal niet prettig voelen of te maken hebben met stressvolle gebeurtenissen.

Als persoon ben ik positief ingesteld en kijk altijd vanuit meerdere perspectieven naar problemen of stress. Dit helpt mij enorm om mijn doelen te bereiken en stress de baas te zijn. Ik tracht daarom ook om jou op een positieve manier te leren kijken naar jouw stress of probleem, blokkades te leren opruimen en vooral mogelijkheden te creëren waarbij jij fijn in je vel komt te zitten . Je kunt jouw stress, of probleem, de baas zijn. Daarom is mij niets vreemd, wat je pijnlijke verhaal ook is, alle vragen of gedachten zijn goed en zijn bespreekbaar. Daar waar problemen ontstaan zoeken we samen naar oplossingen totdat jij het zelf weer kan. Voel je vrij om contact op te nemen met mij, ik ontmoet je graag!

Werkwijze

Bij mij krijg je alle ruimte om jezelf te zijn. Alles wat je wil bespreken is en blijft vertrouwelijk. Alle vragen die je hebt zijn goed, slechte vragen bestaan namelijk niet. Ik geef je de mogelijkheid om in je eigen tempo open te gaan, door empathie te tonen, oprecht en aandachtig te luisteren naar jou en jouw verhaal en samen te werken aan jouw hulpvraag.

In het eerste gesprek die ook wel intake genoemd wordt, kan jij je hulpvraag of verhaal voorleggen aan mij, je wensen en doelen bespreekbaar te maken. Ik zal je helpen wat je niet kan verwoorden, woorden te geven, wat je niet kan voelen te leren voelen en wat je beperkt, op te ruimen. Als jouw hulpvraag helder is, maken we vervolg afspraken en start jouw traject. Hierin zullen wij 1 op 1 gesprekken hebben, de bezwarende thema’s waar je te maken hebt samen onder de loep gaan nemen, oefeningen gaan doen, samen ontdekken wat voor jou werkt en wat je verder kan helpen. Soms zal je huiswerkopdrachten krijgen die je inzichten geven op meerdere gebieden, waar het nu minder gaat. We evalueren elk gesprek de volgende keer dat je komt en werken van daaruit verder aan oplossingen en doelen.

Jij krijgt ruimte in je hoofd en zal leren je te ontspannen, de regie te nemen over je eigen leven en te leren afrekenen met stress. Je veerkracht zal vergroten en mogelijkheden voor persoonlijke groei zullen zichtbaar worden. Het blijft belangrijk dat we samen werken tijdens jouw proces, jij de tips en handvatten die je krijgt van mij in de praktijk gaat brengen/oefenen, want alleen dan kan je zeggen of iets werkt of niet. We kunnen altijd bijstellen wat voor jou niet werkt. Het is jouw proces waaraan ik een bijdrage lever. Je bent van harte welkom!

Cliënten over Daniela Petkovski

“Daniëla heeft mij geleerd beter mijn grenzen aan te geven. Zij is oplossend, vakbekwaam, luisterend, objectief en betrouwbaar. Ze heeft veel deskundigheid en ervaring. Mij heeft ze geestelijk veel steun en goed advies gegeven en ook voor mijn fysieke klachten heb ik van Daniela praktische tips gekregen. Ze is zeer breed georiënteerd.”
Man 60 jaar

“Daniela heeft ons inzicht gegeven welke patronen er een rol speelden in het conflict. Ze heeft ons nieuw gedrag aangeleerd zodat wij niet opnieuw in de valkuil zouden stappen. Ze heeft ons doen beseffen dat we voor onze relatie willen knokken. Met al onze sterktes en zwaktes…. We hebben haar ervaren als oprecht betrokken, zeer deskundig, onpartijdig, als iemand die out of the box kan denken en oplossingsgericht is. Daarnaast heeft ze ons ook waardevolle tips gegeven over hoe we beter met ons lichaam en de stress kunnen omgaan. We zijn blij dat Daniela op ons pad is gekomen.”
Stel 54 & 58 jaar

“Ik heb de counselling ervaren als een enorme steun en ik voelde mij gehoord. Na elk gesprek had ik het gevoel dat ik beter kon verwoorden waarom ik mij zo voelde en wat mijn onmacht was. We kwamen steeds dichter bij de kern. Uiteindelijk leert ook een pleaser dat er een grens is en dat je eerst van jezelf moet houden. Dat wat je niet kan veranderen, dat je dat los moet laten, hoe pijnlijk dat ook is.”
Vrouw 56 jaar

Cliënten over Daniela Petkovski

Gemiddeld geven cliënten Daniela Petkovski:

 • Beoordeling: 4.8 uit 5. Op basis van 9 ervaringen
 • “Ik kwam bij Daniela terecht nadat ik het gevoel had dat ik op een soort van honk stilstond en niet voorruit kwam. Daniela gaf mij het inzicht dat ik helemaal niet stil stond en juist al veel had bereikt en gedaan. Ze leerde mij ook inzien dat niet alles snel hoeft en ik meer hier en nu moet leven ipv altijd maar na te denken over wat brengt mij dit over een jaar, de keuzes die ik nu maak. Ik leef nu veel meer in de trant van ‘Dat zien we dan wel weer want ik weet het nu toch niet.’. Daarnaast ben ik positief assertiever geworden en heb ik inzicht gekregen dat wat ik nodig heb is om beter mijn grenzen te stellen, omdat het mij anders heel erg uitput. Daniela is een warme en gevoelige vrouw zonder oordeel waar je alles kunt zeggen/bespreken, waar je maar mee zit.”
  Vrouw 35 jaar

  “Ik ben blij dat ik bij Daniela terecht kwam voor stress counselling. De emotionele warboel en de stress die ik had toen ik daar kwam was erg groot, ik wist niet waar ik moest beginnen. Niemand geloofde meer in mij zelfs ikzelf bijna niet. Daniela liet me inzien waar mijn gedrag en emoties vandaan kwamen. Toen ging een wereld van mogelijkheden voor me open en wist ik het ineens. Zij heeft me geleerd hoe en met me geoefend om gesprekken met mensen aan te gaan en hun vertrouwen terug te winnen. Ik sta nu sterker in mijn schoenen en kan zelf mijn problemen oplossen.”
  Vrouw 30 jaar

  “Ik ben Daniela enorm dankbaar voor haar geduld, eerlijkheid en af en toe ‘streng zijn’ voor mij om me bij de les te houden, de ademhaling oefeningen die mij rust geven en het leren mediteren om er even volledig mijzelf te zijn. Ik leerde om niet meer te pleasen om aardig gevonden te zijn, mensen hoeven mij niet aardig te vinden. Mijn angst voor verlies van mensen verdween toen ik leerde om er voor mijzelf op te komen door mijn grenzen aan te geven. Ik ervaar steeds meer dat het helemaal niet erg is om je mening te geven aan een ander en niet in te vullen wat de ander denkt om daarop reageren.”
  Man 29 jaar

  “Voor het eerst heb ik mij gehoord en begrepen gevoeld door iemand. Het is fijn als je je gevoel kwijt kan en niemand over je oordeelt. In mijn traject leerde ik van Daniela om niet bang te zijn om te vragen wat de ander bedoelt zonder in te vullen wat de ander zou denken en me te ergeren. Ik geloofde eerst ook niet in ontspanning door ademhaling oefeningen maar nu doe ik ze dagelijks, dat geeft rust. Daniela leerde me om opkomende stress te herkennen en te elimineren.”
  Man 42 jaar

  “Ik stond voor een dilemma over het risico van wel of niet doneren van mijn nier aan mijn zieke vriend. Iedereen raadde het me af terwijl ik zielsveel van die man houd. Een wirwar van emoties woedde door mij heen. Door de counselling gesprekken met Daniela, heb ik kritisch naar mijn eigen wensen en gevoelens leren kijken om de juiste keuzes te maken. Ik ben blij geleerd te hebben mij gevoel te erkennen en voor liefde te kiezen niet voor wat anderen vinden. Daniela bedankt.”
  Vrouw 33 jaar

  “Daniela leerde ik kennen als een rustig en oprecht geïnteresseerd persoon, counsellor. Zij liet me inzien dat ik mijn gevoelens kan controleren op juistheid voordat ik mijn mening heb en emotioneel wordt. Ik leerde door haar begeleiding dat de verkeerde interpretatie van mijn gevoelens voor problemen in mijn relatie zorgden. Ik leerde mijn grenzen aangeven en bewaken. Wat een opluchting. Dank je wel voor je geduld Daniela.”
  Vrouw 35 jaar

  We gebruiken cookies op onze website om u de meest relevante ervaring te bieden door uw voorkeuren en vorige bezoeken te onthouden. Door op "Accepteer alles" te klikken, stemt u in met het gebruik van ALLE cookies. U kunt echter "Cookies weigeren" kiezen om zonder cookies verder te gaan. Lees meer