Bel 085 051 6823 (Ma-Vr: 8.30 – 17.30)

Tarieven & vergoedingen

Een consult bij de Piekerpoli wordt vaak deels vanuit je aanvullende verzekering vergoed. De zorg valt buiten de basisverzekering.

Informeer bij je ziektekostenverzekeraar voor welke vergoeding je in aanmerking komt.

Tarieven 2020

  • Individuele therapie 95 euro (45 minuten), vrijgesteld van BTW
  • Relatietherapie 125 euro (60 minuten), inclusief 21% BTW

Voor vervolgafspraken werken onze therapeuten in sessies variërend van 45 tot 60 minuten. Dit kan betekenen dat er kleine wijzigingen in de duur (en daarmee het tarief) ontstaan in vergelijking met het intake-gesprek. Een aantal therapeuten is bereid tot consults in de avonduren of tijdens weekends. Deze tarieven staan vermeld in de online agenda

Betalen en afzeggen

De eerste afspraak reken je direct af. Daarna bespreek je samen met de therapeut de financiële afwikkelingen van de vervolg afspraken. Als je een afspraak af wilt zeggen, doe dat dan minimaal 48 uur van tevoren, zodat de therapeut nog andere cliënten in kan plannen.

Vergoeding vanuit aanvullende verzekering

De afspraken met de zorgverzekeraars lopen via de beroepsverenigingen van de aangesloten therapeuten. Alle therapeuten zijn lid van een beroepsvereniging, dit maakt een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering mogelijk.

Op het profiel van je therapeut staan de beroepsverzekering en de bijbehorende therapie omschrijving vermeld. Door op de vergoeding link te klikken kom je op zorgwijzer.nl, hier vind je een overzicht van alle aanvullende verzekering pakketten.

Telefonisch informeren bij je zorgverzekeraar

Je hoeft alleen de beroepsverzekering en de bijbehorende therapie vorm (omschrijving die bekend is bij de zorgverzekeraar) te benoemen. En vertel uiteraard welk aanvullend pakket je hebt. Het Piekerpoli netwerk en de aangesloten therapeuten zijn niet (bij naam) bekend bij de zorgverzekeraars. Het noemen van die namen maakt het telefoongesprek onnodig verwarrend.

Online informeren bij je zorgverzekeraar

Stap 1: Bezoek de website van je zorgverzekeraar en ga naar het zoekscherm.
Stap 2: Zoek op de naam van de beroepsvereniging en/of de verzekerde therapievorm. Op de pagina’s van de therapeuten kun je zien van welke beroepsverenigingen ze lid zijn. Daarbij staat vermeld hoe de therapievorm omschreven is.
Stap 3: Bekijk welke vergoedingen voor je aanvullende pakket gelden.

Controleer voordat je een afspraak voor een intake maakt of, en zo ja hoeveel, je aanvullende verzekering vergoedt. Veel van onze cliënten dragen de kosten volledig zelf.

Voor relatietherapie zijn er geen vergoedingen vanuit de basisverzekering of aanvullende verzekering.

Aanvullende verzekering afsluiten

Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om gedurende het jaar een aanvullende verzekering af te sluiten of uit te breiden. Bij andere verzekeraars is dit echter niet mogelijk.

Om erachter te komen welke mogelijkheden een aanvullende verzekering biedt, kan je contact opnemen met een verzekeraar of de polisvoorwaarden van een aanvullende zorgverzekering doornemen. Wettelijk ben je verplicht je medische geschiedenis te melden bij een verzekeraar. Het is verstandig om te vertellen met welk doel je de aanvullende verzekering wilt afsluiten.

Aanvullende verzekering overstappen

De aanvullende zorgverzekering loopt per kalenderjaar, dus je kan altijd op 1 januari overstappen. Het eind van het jaar is een goed moment om dit voor te bereiden.

Vergoeding bij burn-out en andere werk gerelateerde psychische ziektes

Sinds januari 2012 worden de kosten van een burn-out behandeling niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. In veel gevallen is de werkgever verantwoordelijk of de werkgever neemt verantwoordelijkheid voor de uitval en daarmee het herstel. Sommige werkgevers hebben hiervoor een verzekering afgesloten. Overleg dus met je werkgever.

Stressklachten kosten werknemers ook geld. Naast zorgkosten wordt de inkomstenkant beïnvloed: gemiste carrière kansen of noodgedwongen een stap terug doen omdat de energie ontbreekt. Hoe langer de dip hoe heviger de gevolgen.

Bij burn-out is het belangrijk om het hersteltraject snel te starten. Na het vaststellen van de aandoening wil je meteen bij een goede therapeut terecht kunnen. Piekerpoli therapeuten zijn snel beschikbaar en gespecialiseerd in klachten zoals stress, burn-out en spanning.

Rekenvoorbeeld 12 gesprekken (therapie) bij burn-out of stressklachten

  POH GGZHuisarts
ondersteuner
GBGGZGGZ
psycholoog
PiekerpoliTherapeut of
Psycholoog
Kosten€ 0€ 385(Eigen risico)€ 1140(12x € 95)
VerzekeringBasisBasisBasis +Aanvullend
AanvullendNeeNeetot € 750
Wachttijdgemiddeldgemiddeldkort
Kwaliteit wisselendwisselendhoog